O produkcie
Czarny bez, powszechny krzew w Polsce, kryje w swoich jagodach bogactwo składników odżywczych, zwłaszcza polifenoli, które działają antyoksydacyjnie i chronią przed stresem oksydacyjnym. Te jagody są także źródłem żelaza, magnezu, wapnia i potasu, posiadając odkwaszające właściwości. Dodatkowo wykazują działanie antybakteryjne, przeciwbólowe, odtruwające i wzmacniające naczynia krwionośne.
Spożywanie większych ilości owoców bzu czarnego przynosi korzyści przy problemach z zaparciami, wywołując efekt przeczyszczający.
Nasz sok z czarnego bzu z naturalną witaminą C to mieszanka 99,92% soku z owoców czarnego bzu i ekstraktu z dzikiej róży, wspierająca odporność. Co istotne, produkt jest wolny od barwników, dodatku cukru i konserwantów. Witamina C w soku wspomaga układ nerwowy, chroni komórki przed stresem oksydacyjnym i sprzyja produkcji kolagenu, przyczyniając się do zmniejszenia uczucia zmęczenia.
Czarny bez to nie tylko skarbnica substancji odżywczych, ale także ma wiele korzystnych właściwości, takich jak działanie antyoksydacyjne, odkwaszające, przeciwwirusowe, pomoc w leczeniu biegunek i zaparć, łagodzenie migren oraz bólów reumatycznych, a także regulacja pracy układu trawiennego. To naturalny sposób na wsparcie zdrowia i odporności organizmu.
Zalecane dzienne spożycie
Dorośli i dzieci powyżej 6 roku życia: 60 ml dziennie (4 łyżki stołowe)
Ważne informacje
Pamiętaj, że suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Zróżnicowany sposób żywienia i prawidłowy tryb życia ma bowiem kluczowe znaczenie dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka.
Nie należy przekraczać zalecanej dziennej dawki preparatu. Nie należy go również stosować w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek jego składnik.
Preparat przechowuj w miejscu niedostępnym dla dzieci.