O produkcie
Sok z granatu korzystnie wpływa na serce oraz układ krążenia poprzez regulowanie ciśnienia tętniczego krwi. Badania potwierdzają, że regularne spożywanie tego soku może przyczynić się do obniżenia poziomu cholesterolu, glukozy na czczo oraz zredukowania insulinooporności. Owoce granatu wykazują również właściwości łagodzące ból i stany zapalne w organizmie. Szczególnie warto sięgnąć po nie w okresie grypowym, ze względu na ich działanie przeciwbakteryjne.
Nasz sok z granatu, wzbogacony naturalną witaminą C, to połączenie 99,92% soku z owoców granatowca właściwego (Punica granatum), uzyskanego z zagęszczonego soku, oraz ekstraktu z owoców dzikiej róży (Rosa canina) standaryzowanego pod względem zawartości witaminy C. Dzięki tej unikalnej kompozycji sok doskonale wspiera odporność organizmu. Dodatkowo, witamina C korzystnie wpływa na układ nerwowy, chroni komórki przed stresem oksydacyjnym, reguluje produkcję kolagenu i przyczynia się do redukcji uczucia zmęczenia.
Sposób użycia
Dorośli i dzieci powyżej 6. roku życia powinny spożywać dziennie 60 ml (co równa się 4 łyżkom stołowym, gdzie jedna łyżka stołowa to 15 ml).
Składniki
Pasteryzowany sok z granatowca właściwego (Punica granatum) – 99,92% – wyprodukowano z zagęszczonego soku z owoców granatowca właściwego, ekstrakt z owoców dzikiej róży (Rosa canina) standaryzowany na zawartość witaminy C.
Ważne informacje
Pamiętaj, że suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Zróżnicowany sposób żywienia i prawidłowy tryb życia ma bowiem kluczowe znaczenie dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka.
Nie należy przekraczać zalecanej dziennej dawki preparatu. Nie należy go również stosować w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek jego składnik.
Preparat przechowuj w miejscu niedostępnym dla dzieci.