O produkcie
LactoSeven to produkt zawierający siedem naturalnych szczepów bakterii kwasu mlekowego, należących do rodzajów Lactobacillus i Bifidobacterium, a także inulinę i witaminę D. Każdy z tych szczepów pełni określone funkcje metaboliczne w jelitach, co sprawia, że regularne stosowanie LactoSeven przynosi korzyści nie tylko na co dzień, ale także w sytuacjach szczególnych, takich jak podróże, antybiotykoterapia czy zmiana diety.
Szczepy bakterii użyte w LactoSeven zostały specjalnie wyselekcjonowane ze względu na ich naturalną odporność na kwas żołądkowy. Proces produkcji obejmuje zastosowanie innowacyjnej technologii Bio-support™, opartej na unikalnej mieszance białek i kompleksu polisacharydowego. Dzięki tej technologii bakterie są chronione przed kwasowością żołądka, co zapewnia ich przeżycie podczas produkcji, przechowywania oraz podczas przechodzenia przez kwas żołądkowy. Ochrona ta gwarantuje, że bakterie utrzymują swoją żywotność, docierając do jelit, gdzie przyczepiają się do błony śluzowej, kolonizują ją i pełnią szereg korzystnych funkcji dla jelit i organizmu.
Dodatkowo, inulina, będąca naturalnym włóknem, pełni rolę specjalnego składnika odżywczego sprzyjającego przywiązaniu korzystnych bakterii Lactobacillus do błon jelitowych, wspierając ich wzrost i aktywność metaboliczną. Witamina D, będąca integralną częścią LactoSeven, wspomaga odporność organizmu, a także przyczynia się do utrzymania zdrowych kości, zębów i funkcji mięśni.
Dawkowanie
Dzieci powyżej 3 roku życia: 1 tabletka dziennie.
Dorośli: 1–2 tabletki dziennie.
Skład
Inulina, substancje wypełniające (celuloza, sole magnezowe kwasów tłuszczowych), proszek zawierający pałeczki kwasu mlekowego (maltodekstryna, kwas askorbinowy), środek przeciwzbrylający (dwutlenek krzemu).