O produkcie
EkaMedica syrop z aceroli to prawdziwa skarbnica witamin i minerałów. Acerola, zwana również wiśnią z Barbados, jest absolutnym liderem wśród owoców pod względem zawartości witaminy C. Zaledwie jeden owoc aceroli równa się ilości witaminy C, którą znajdziemy w kilogramie cytryn! Ta niezwykła roślina pochodzi z rajskich wysp Karaibów oraz obszarów Ameryki Środkowej.
Historia aceroli sięga czasów prekolumbijskich, kiedy to Indianie z Karaibów przenosili nasiona lub rośliny między wyspami, już wtedy korzystając z dobrodziejstw aceroli. Owoce aceroli to nie tylko bogactwo witaminy C, ale także źródło prowitaminy A, tiaminy (witaminy B1), ryboflawiny (witaminy B2), niacyny (witaminy PP), wapnia, fosforu i żelaza.
Acerola jest nieocenionym źródłem naturalnej witaminy C o lewoskrętnym skręcie cząsteczek, co czyni ją wyjątkowo korzystną w sokach i najwyższej jakości suplementach diety. Witamina C nie tylko działa jako potężny antyoksydant, ale również doskonale nawilża i poprawia elastyczność skóry, przeciwdziałając jej procesowi starzenia.
Sposób użycia
Spożywać bezpośrednio lub jako dodatek do napojów.
Zalecane dzienne spożycie
2 łyżki (20 ml) do 4 łyżek (40 ml) dziennie.
Składniki
Sok z owoców aceroli z zagęszczonego soku (60%), w tym naturalna witamina C, cukier trzcinowy.
Składnik 2 łyżki (20 ml) dostarczają: Witamina C pochodząca z owoców aceroli140 mg (175%*).
*% RWS realizacja dziennej referencyjnej wartości spożycia dla osoby dorosłej.
Ważne informacje
Pamiętaj, że suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Zróżnicowany sposób żywienia i prawidłowy tryb życia ma bowiem kluczowe znaczenie dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka.
Nie należy przekraczać zalecanej dziennej dawki preparatu. Nie należy go również stosować w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek jego składnik.
Preparat przechowuj w miejscu niedostępnym dla dzieci.