Diasip, płyn o smaku waniliowym, 4 szt.

Marka: Diasip

41,60 zł
Produkt dostępny

Typ produktu

ŚRODEK SPOŻYWCZY

Kod EAN

8716900580796

O produkcie

Żywność specjalnego przeznaczenia medycznego. Do postępowania dietetycznego w niedożywieniu związanym z chorobą u pacjentów z cukrzycą i pacjentów z hiperglikemią. Zawiera cukry i substancje słodzące. Preparat zawierający błonnik, kompletny pod względem odżywczym. Preparat odpowiedni do stosowania jako jedyne źródło pożywienia. Produkt bezglutenowy.
opinie
Ten produkt nie posiada jeszcze żadnych opinii.
Oceń ten produkt jako pierwszy.
Diasip,  płyn o smaku waniliowym, 4 szt.  płyn o smaku waniliowym, 4 szt.
Diasip, płyn o smaku waniliowym, 4 szt.
płyn o smaku waniliowym, 4 szt.
41,60 zł
Twoja ocena

Przeglądaj wpisy powiązane z produktem Diasip

Jak wybrać żywność specjalnego przeznaczenia medycznego?
żywność specjalnego przeznaczenia medycznego
Jak wybrać żywność specjalnego przeznaczenia medycznego?

Odpowiednie odżywienie organizmu w istotny sposób wpływa na efektywność leczenia i samopoczucie pacjenta. Jakie inne korzyści może przynieść żywność specjalnego przeznaczenia medycznego? Po jakie posiłki można sięgnąć przy chorobie nowotworowej, a które wybrać przy schorzeniach neurologicznych?

Probiotyki w ciąży i podczas karmienia - dlaczego są tak istotne?
probiotyki
Probiotyki w ciąży i podczas karmienia - dlaczego są tak istotne?

Probiotyk dopochwowy w ciąży działa szybciej niż probiotyk doustny. Zaletą preparatu doustnego jest natomiast jednoczesny wpływ na mikrobiotę jelit. Kiedy warto stosować probiotyki w ciąży? Jakie probiotyki ginekologiczne wybrać? W jakich sytuacjach warto sięgnąć po probiotyk podczas laktacji?

magnez
żywność specjalnego przeznaczenia medycznego
Żywienie medyczne - czym jest terapia żywieniowa i jaką pełni rolę w procesie leczenia?

Niedożywienie to powszechny problem, dotyczący przede wszystkim osób starszych, hospitalizowanych oraz pacjentów cierpiących na chorobę nowotworową. Wprowadzenie żywności medycznej do leczenia poprawia stan chorego, przyspiesza jego powrót do zdrowia oraz chroni przed rozwojem groźnych powikłań. Co jeść w chorobie? Czym jest żywienie medyczne?