Typ produktu

ŚRODEK SPOŻYWCZY

Kod EAN

7613032164393

O produkcie

NESTLE RESOURCE PROTEIN to specjalistyczny preparat odżywczy o smaku owoców leśnych, przeznaczony dla osób ze zwiększonym zapotrzebowaniem na białko.

Rola właściwego odżywiania się w chorobie jest kluczowa.


Żywność medyczna stanowi istotne wsparcie żywieniowe podczas walki z chorobą. Odpowiednia ilość białka i energii skutecznie wspomaga proces leczenia, zwiększając szansę na szybki powrót do zdrowia.


Preparat ten wyróżnia się wysoką zawartością pełnowartościowego białka, z którego 30% energii pochodzi bezpośrednio z białka, a 25% stanowi białko serwatkowe o najwyższej strawności i wartości odżywczej. Każda butelka dostarcza 18,8 g białka, co równa się 9,4 g na 100 ml produktu.


W składzie, podobnie jak w przypadku standardowych produktów, preparaty Resource Protein zawierają białko (30%), tłuszcz (25%), węglowodany (45%), oraz witaminy i składniki mineralne. Jednakże proporcje składników zostały celowo dobranych, dostosowanych do potrzeb pacjentów, do których są kierowane.

opinie
Ten produkt nie posiada jeszcze żadnych opinii.
Oceń ten produkt jako pierwszy.
Resource Protein, owoce leśne, 4 x 200 ml owoce leśne, 4 x 200 ml
Resource Protein, owoce leśne, 4 x 200 ml
owoce leśne, 4 x 200 ml
43,65 zł
Twoja ocena

Przeglądaj wpisy powiązane z produktem

Jak wybrać żywność specjalnego przeznaczenia medycznego?
żywność specjalnego przeznaczenia medycznego
Jak wybrać żywność specjalnego przeznaczenia medycznego?

Odpowiednie odżywienie organizmu w istotny sposób wpływa na efektywność leczenia i samopoczucie pacjenta. Jakie inne korzyści może przynieść żywność specjalnego przeznaczenia medycznego? Po jakie posiłki można sięgnąć przy chorobie nowotworowej, a które wybrać przy schorzeniach neurologicznych?

magnez
żywność specjalnego przeznaczenia medycznego
Żywienie medyczne - czym jest terapia żywieniowa i jaką pełni rolę w procesie leczenia?

Niedożywienie to powszechny problem, dotyczący przede wszystkim osób starszych, hospitalizowanych oraz pacjentów cierpiących na chorobę nowotworową. Wprowadzenie żywności medycznej do leczenia poprawia stan chorego, przyspiesza jego powrót do zdrowia oraz chroni przed rozwojem groźnych powikłań. Co jeść w chorobie? Czym jest żywienie medyczne?