Nutramil complex Diabetic, baton ciasteczkowy, 60 g

9,75 zł
Produkt dostępny

Typ produktu

ŚRODEK SPOŻYWCZY

Kod EAN

5901330092121

O produkcie

Baton Nutramil Complex Diabetic to produkt obfitujący w białko, bogaty w energię oraz zawierający dużą ilość błonnika. Jest to kompozycja niezbędnych składników odżywczych, takich jak białka, węglowodany, tłuszcze, witaminy, mikro- i makroelementy. Może być doskonałym uzupełnieniem codziennej diety. Przeznaczony jest do stosowania w celu wspomagania dietetycznego postępowania w przypadkach zwiększonego zapotrzebowania na białko u pacjentów z cukrzycą i zaburzeniami metabolizmu glukozy, a także w przypadkach niedożywienia lub ryzyka jego wystąpienia związanego z chorobami (takimi jak choroby nowotworowe, rozległe oparzenia czy anoreksja), a także w okresach rehabilitacji i rekonwalescencji. Sposób stosowania zależy od indywidualnych potrzeb energetycznych organizmu oraz diety, w szczególności zawartości białka, błonnika i węglowodanów.

opinie
Ten produkt nie posiada jeszcze żadnych opinii.
Oceń ten produkt jako pierwszy.
Nutramil complex Diabetic, baton ciasteczkowy, 60 g baton ciasteczkowy, 60 g
Nutramil complex Diabetic, baton ciasteczkowy, 60 g
baton ciasteczkowy, 60 g
9,75 zł
Twoja ocena

Przeglądaj wpisy powiązane z produktem

Jak wybrać żywność specjalnego przeznaczenia medycznego?
żywność specjalnego przeznaczenia medycznego
Jak wybrać żywność specjalnego przeznaczenia medycznego?

Odpowiednie odżywienie organizmu w istotny sposób wpływa na efektywność leczenia i samopoczucie pacjenta. Jakie inne korzyści może przynieść żywność specjalnego przeznaczenia medycznego? Po jakie posiłki można sięgnąć przy chorobie nowotworowej, a które wybrać przy schorzeniach neurologicznych?

magnez
żywność specjalnego przeznaczenia medycznego
Żywienie medyczne - czym jest terapia żywieniowa i jaką pełni rolę w procesie leczenia?

Niedożywienie to powszechny problem, dotyczący przede wszystkim osób starszych, hospitalizowanych oraz pacjentów cierpiących na chorobę nowotworową. Wprowadzenie żywności medycznej do leczenia poprawia stan chorego, przyspiesza jego powrót do zdrowia oraz chroni przed rozwojem groźnych powikłań. Co jeść w chorobie? Czym jest żywienie medyczne?