O produkcie
NUTRICIA prezentuje Nutridrink Protein Omega 3 o smaku mango-brzoskwinia – specjalistyczny produkt żywieniowy, przeznaczony do terapii dietetycznej u pacjentów borykających się z chorobą nowotworową, niedożywieniem lub ryzykiem jego wystąpienia. Ten unikalny preparat, Nutridrink Protein Omega 3, jest skierowany do pacjentów w takiej właśnie sytuacji klinicznej. Zawiera on wysokie ilości energii i białka, stanowiąc wartościowy element dietetyczny. Oprócz tego, produkt ten wzbogacony jest o kwasy tłuszczowe Omega 3 oraz witaminę D, co sprawia, że jest kompleksowym wsparciem żywieniowym w przypadku chorób nowotworowych związanych z niedożywieniem lub ryzykiem jego wystąpienia.
Dawkowanie
Spożywanie powolne, w ciągu 30 minut do 1 godziny, najlepiej między posiłkami.
W celu uzupełnienia codziennej diety, zaleca się spożywanie 1-2 opakowań dziennie przez okres minimum 14 dni, lub dłużej, w zależności od potrzeb.
Skład
Białka mleka krowiego, woda, maltodekstryna, sacharoza, olej rybi (zawiera soję), oleje roślinne (olej rzepakowy, olej słonecznikowy), aromaty, wodorofosforan magnezu, emulgator (lecytyny (lecytyna sojowa)), chlorek choliny, L-askorbinian sodu, cytrynian potasu, barwnik (karmin), wodorofosforan dipotasu, barwnik (kurkumina), mleczan żelaza(II), glukonian miedzi(II), D-pantotenian wapnia, octan DL-alfa-tokoferylu, siarczan cynku, nikotynamid, siarczan manganu, chlorowodorek pirydoksyny, fluorek sodu, ryboflawina, chlorowodorek tiaminy, octan retinylu, kwas pteroilomonoglutaminowy, chlorek chromu(III), jodek potasu, molibdenian(VI) sodu, D-biotyna, selenian(IV) sodu, fitomenadion, cholekalcyferol, cyjanokobalamina.