Resource Diabet Plus, truskawkowy, 4 x 200 ml

46,51 zł
Produkt dostępny

Typ produktu

ŚRODEK SPOŻYWCZY

Kod EAN

7613035190436

O produkcie

NESTLE RESOURCE Diabet Plus to specjalistyczny preparat odżywczy o truskawkowym smaku, opracowany dla osób z zaburzeniami metabolizmu glukozy, charakteryzujący się niskim indeksem glikemicznym na poziomie IG=30.


Rola odpowiedniego odżywiania się w chorobie jest kluczowa. Żywność medyczna stanowi istotne wsparcie żywieniowe w walce z chorobą. Odpowiednia ilość białka i energii skutecznie wspomaga proces leczenia oraz zwiększa szansę na szybki powrót do zdrowia.


Preparat ten wyróżnia się niskim indeksem glikemicznym (IG=30), co jest korzystne dla osób z zaburzeniami metabolizmu glukozy. Dodatkowo, jedna butelka dostarcza 320 kcal, co pozwala na wysokokaloryczne żywienie w niewielkiej objętości. Niski poziom osmolarności na poziomie 300 mOsm/l zapewnia dobrą tolerancję żywienia.


W składzie, podobnie jak w przypadku standardowych produktów, preparaty Resource Diabet Plus zawierają białko (23%), tłuszcz (35%), węglowodany (39%), błonnik (3%), oraz witaminy i składniki mineralne. Jednakże proporcje składników zostały celowo dobranych, dostosowanych do potrzeb pacjentów, do których są kierowane.

opinie
Ten produkt nie posiada jeszcze żadnych opinii.
Oceń ten produkt jako pierwszy.
Resource Diabet Plus, truskawkowy, 4 x 200 ml truskawkowy, 4 x 200 ml
Resource Diabet Plus, truskawkowy, 4 x 200 ml
truskawkowy, 4 x 200 ml
46,51 zł
Twoja ocena

Przeglądaj wpisy powiązane z produktem

Jak wybrać żywność specjalnego przeznaczenia medycznego?
żywność specjalnego przeznaczenia medycznego
Jak wybrać żywność specjalnego przeznaczenia medycznego?

Odpowiednie odżywienie organizmu w istotny sposób wpływa na efektywność leczenia i samopoczucie pacjenta. Jakie inne korzyści może przynieść żywność specjalnego przeznaczenia medycznego? Po jakie posiłki można sięgnąć przy chorobie nowotworowej, a które wybrać przy schorzeniach neurologicznych?

magnez
żywność specjalnego przeznaczenia medycznego
Żywienie medyczne - czym jest terapia żywieniowa i jaką pełni rolę w procesie leczenia?

Niedożywienie to powszechny problem, dotyczący przede wszystkim osób starszych, hospitalizowanych oraz pacjentów cierpiących na chorobę nowotworową. Wprowadzenie żywności medycznej do leczenia poprawia stan chorego, przyspiesza jego powrót do zdrowia oraz chroni przed rozwojem groźnych powikłań. Co jeść w chorobie? Czym jest żywienie medyczne?