Nutridrink Protein, o smaku brzoskwinia-mango, 4 x 125 ml

Marka: Nutridrink

46,92 zł
Produkt dostępny

Typ produktu

ŚRODEK SPOŻYWCZY

Kod EAN

8716900569548

O produkcie

Nutridrink Protein w pojemności 125 ml został specjalnie stworzony dla osób, które potrzebują większej ilości białka i energii, zwłaszcza dla pacjentów z chorobami onkologicznymi, którzy borykają się z trudnościami w spożywaniu typowych posiłków.


Działanie preparatu Nutridrink Protein o smaku brzoskwinia-mango, dostępnego w 4 butelkach po 125 ml, opiera się na wyjątkowej kompozycji składników. To wysokokaloryczny i bogaty w białko preparat w płynie, przygotowany specjalnie do spożycia poprzez picie. Oprócz dużej dawki białka, zawiera również proporcjonalne ilości tłuszczów, węglowodanów oraz pełen zestaw witamin i minerałów. Co ważne, pomimo niewielkiej objętości (125 ml), dostarcza znaczną ilość energii oraz wszystkie istotne składniki odżywcze potrzebne chorej osobie. Dzięki swojej płynnej formie i niewielkiemu pojemnikowi, jego podawanie jest wygodne. Może stanowić uzupełnienie standardowego menu pacjenta, być spożywany między posiłkami lub zastąpić sam posiłek.

opinie
Ten produkt nie posiada jeszcze żadnych opinii.
Oceń ten produkt jako pierwszy.
Nutridrink Protein, o smaku brzoskwinia-mango, 4 x 125 ml o smaku brzoskwinia-mango, 4 x 125 ml
Nutridrink Protein, o smaku brzoskwinia-mango, 4 x 125 ml
o smaku brzoskwinia-mango, 4 x 125 ml
46,92 zł
Twoja ocena

Przeglądaj wpisy powiązane z produktem

Jak wybrać żywność specjalnego przeznaczenia medycznego?
żywność specjalnego przeznaczenia medycznego
Jak wybrać żywność specjalnego przeznaczenia medycznego?

Odpowiednie odżywienie organizmu w istotny sposób wpływa na efektywność leczenia i samopoczucie pacjenta. Jakie inne korzyści może przynieść żywność specjalnego przeznaczenia medycznego? Po jakie posiłki można sięgnąć przy chorobie nowotworowej, a które wybrać przy schorzeniach neurologicznych?

magnez
żywność specjalnego przeznaczenia medycznego
Żywienie medyczne - czym jest terapia żywieniowa i jaką pełni rolę w procesie leczenia?

Niedożywienie to powszechny problem, dotyczący przede wszystkim osób starszych, hospitalizowanych oraz pacjentów cierpiących na chorobę nowotworową. Wprowadzenie żywności medycznej do leczenia poprawia stan chorego, przyspiesza jego powrót do zdrowia oraz chroni przed rozwojem groźnych powikłań. Co jeść w chorobie? Czym jest żywienie medyczne?