Fresubin Protein Energy DRINK to specjalistyczna żywność medyczna przeznaczona dla pacjentów z ryzykiem niedożywienia, szczególnie osób starszych, osób z chorobami neurologicznymi (zwłaszcza w starszym wieku), pacjentów leżących oraz osób z trudno gojącymi się ranami.
Ten wysokoenergetyczny napój to kompletna dieta, która ma wiele korzyści: pomaga w zapobieganiu utracie masy mięśniowej, dzięki dużej zawartości białka; wspomaga leczenie odleżyn i ran o opóźnionym gojeniu się, zawierając argininę; pomaga w zmniejszeniu ryzyka osteoporozy, dzięki zawartości witaminy D.
Dawkowanie
Zalecane spożycie w pełnym żywieniu wynosi 5-7 butelek dziennie (odpowiadające 1500-2100 kcal), natomiast jako uzupełnienie diety zaleca się spożywanie 2-3 butelek dziennie (odpowiadające 600-900 kcal).
Ostateczna ilość powinna być ustalona przez lekarza, z uwzględnieniem indywidualnych potrzeb pacjenta.
Skład
Wartość energetyczna 650 kJ (150kcal)
Białko 10 g
Tłuszcz 6,7 g
Węglowodany 12,1 g
Błonnik 0,5 g
Witaminy i składniki mineralne:
Wit. D 32,5 μg
Wit. A 213 μg ER
Sód 60 mg
Osmolarność 390 (mosmol/l)
Ważne informacje
Zaleca się stosowanie pod kontrolą lekarza. Może być stosowany jako główne źródło żywienia. W przypadku żywienia całkowitego należy uwzględnić wysoką zawartość białka - jedna butelka dostarcza 20 g. Nie zaleca się podawania dzieciom poniżej 3. roku życia. Dla dzieci poniżej 6. roku życia należy zachować ostrożność. Produkt nie jest odpowiedni dla osób chorych na galaktozemię. Podczas stosowania należy zadbać o odpowiednie nawodnienie i równowagę elektrolitową. Produkt pakowany jest w atmosferze ochronnej.
Kod EAN
4051895047416
Opinie klientów na temat produktu Fresubin Protein Energy Drink, czekoladowy, 4 x 200 ml
Ten produkt nie posiada jeszcze żadnych opinii. Oceń ten produkt jako pierwszy.
Fresubin Protein Energy Drink, czekoladowy, 4 x 200 ml
czekoladowy, 4 x 200 ml
37,19 zł
Przydatne wpisy związane z Fresubin Protein Energy Drink, czekoladowy, 4 x 200 ml
Odpowiednie odżywienie organizmu w istotny sposób wpływa na efektywność leczenia i samopoczucie pacjenta. Jakie inne korzyści może przynieść żywność specjalnego przeznaczenia medycznego? Po jakie posiłki można sięgnąć przy chorobie nowotworowej, a które wybrać przy schorzeniach neurologicznych?
Niedożywienie to powszechny problem, dotyczący przede wszystkim osób starszych, hospitalizowanych oraz pacjentów cierpiących na chorobę nowotworową. Wprowadzenie żywności medycznej do leczenia poprawia stan chorego, przyspiesza jego powrót do zdrowia oraz chroni przed rozwojem groźnych powikłań. Co jeść w chorobie? Czym jest żywienie medyczne?
Używamy plików cookies w celu dostosowania zawartości serwisu do Twoich preferencji. Więcej informacji znajdziesz w naszej naszej Polityce Cookies.
Preferencje
Poniżej możesz zmienić ustawienia plików cookies. Korzystanie przez nas i naszych partnerów z opcjonalnych plików cookie, w tym analitycznych i marketingowych, wymaga Twojej zgody. Więcej informacji o poszczególnych kategoriach plików cookie, które stosujemy w serwisie, znajdziesz poniżej.
Jeśli chcesz zaakceptować wszystkie pliki cookie, kliknij „Zaakceptuj wszystkie”. Jeśli chcesz, żebyśmy stosowali tylko niezbędne pliki cookie, kliknij „Potwierdź swój wybór”. Aby zmienić preferencje plików cookie, przesuń suwak przy wybranej kategorii. Masz dostęp do swoich ustawień i możesz je zmienić w dowolnym czasie.
Korzystanie z plików cookie wiąże się z przetwarzaniem danych osobowych dotyczących Twojej aktywności w serwisie. Szczegółowe informacje o sposobie, w jaki my i nasi partnerzy używamy plików cookie oraz przetwarzamy Twoje dane, a także o przysługujących Ci prawach, znajdziesz w naszej Polityce Cookies oraz naszej Polityce Cookies.