Fresubin Protein Energy DRINK to specjalistyczna żywność medyczna, która polecana jest dla pacjentów narażonych na ryzyko niedożywienia, szczególnie osób starszych, chorych z zaburzeniami neurologicznymi (szczególnie w starszym wieku) oraz osób leżących z trudno gojącymi się ranami.
Ten specjalistyczny napój żywieniowy oferuje kompletną dietę wysokoenergetyczną. Dzięki wysokiej zawartości białka pomaga zapobiegać utracie masy mięśniowej. Dodatkowo, zawartość argininy wspomaga proces leczenia odleżyn oraz trudno gojących się ran. Ponadto, obecność witaminy D w napoju wspomaga zmniejszanie ryzyka osteoporozy.
Dawkowanie
W żywieniu uzupełniającym zalecane jest spożycie 2-3 butelek (600-900 kcal) dziennie, natomiast w żywieniu całkowitym sugerowane jest spożycie 5-7 butelek (1500-2100 kcal) na dobę.
Ostateczna ilość powinna być ustalona przez lekarza, z uwzględnieniem indywidualnych potrzeb pacjenta.
Skład
Wartość energetyczna 650 kJ (150kcal)
Białko 10 g
Tłuszcz 6,7 g
Węglowodany 12,4 g
Błonnik 0 g
Witaminy i składniki mineralne:
Wit. D 32,5 μg
Wit. A 213 μg ER
Sód 50 mg
Osmolarność 380 (mosmol/l)
Ważne informacje
Należy konsultować z lekarzem przed stosowaniem. Może być stosowany jako główne źródło pożywienia. W przypadku pełnego żywienia, warto zauważyć, że zawiera wysoką zawartość białka - jedna butelka dostarcza 20 g. Nie należy podawać dzieciom poniżej 3. roku życia, a w przypadku dzieci poniżej 6. roku życia zachować ostrożność. Produkt nie jest odpowiedni dla osób cierpiących na galaktozemię. W trakcie stosowania zaleca się zapewnienie odpowiedniego nawodnienia oraz dostarczenie elektrolitów. Produkty pakowane są w atmosferze ochronnej.
Kod EAN
4051895047447
Opinie klientów na temat produktu Fresubin Protein Energy Drink, orzechowy, 4 x 200 ml
Ten produkt nie posiada jeszcze żadnych opinii. Oceń ten produkt jako pierwszy.
Fresubin Protein Energy Drink, orzechowy, 4 x 200 ml
orzechowy, 4 x 200 ml
39,41 zł
Przydatne wpisy związane z Fresubin Protein Energy Drink, orzechowy, 4 x 200 ml
Odpowiednie odżywienie organizmu w istotny sposób wpływa na efektywność leczenia i samopoczucie pacjenta. Jakie inne korzyści może przynieść żywność specjalnego przeznaczenia medycznego? Po jakie posiłki można sięgnąć przy chorobie nowotworowej, a które wybrać przy schorzeniach neurologicznych?
Niedożywienie to powszechny problem, dotyczący przede wszystkim osób starszych, hospitalizowanych oraz pacjentów cierpiących na chorobę nowotworową. Wprowadzenie żywności medycznej do leczenia poprawia stan chorego, przyspiesza jego powrót do zdrowia oraz chroni przed rozwojem groźnych powikłań. Co jeść w chorobie? Czym jest żywienie medyczne?
Używamy plików cookies w celu dostosowania zawartości serwisu do Twoich preferencji. Więcej informacji znajdziesz w naszej naszej Polityce Cookies.
Preferencje
Poniżej możesz zmienić ustawienia plików cookies. Korzystanie przez nas i naszych partnerów z opcjonalnych plików cookie, w tym analitycznych i marketingowych, wymaga Twojej zgody. Więcej informacji o poszczególnych kategoriach plików cookie, które stosujemy w serwisie, znajdziesz poniżej.
Jeśli chcesz zaakceptować wszystkie pliki cookie, kliknij „Zaakceptuj wszystkie”. Jeśli chcesz, żebyśmy stosowali tylko niezbędne pliki cookie, kliknij „Potwierdź swój wybór”. Aby zmienić preferencje plików cookie, przesuń suwak przy wybranej kategorii. Masz dostęp do swoich ustawień i możesz je zmienić w dowolnym czasie.
Korzystanie z plików cookie wiąże się z przetwarzaniem danych osobowych dotyczących Twojej aktywności w serwisie. Szczegółowe informacje o sposobie, w jaki my i nasi partnerzy używamy plików cookie oraz przetwarzamy Twoje dane, a także o przysługujących Ci prawach, znajdziesz w naszej Polityce Cookies oraz naszej Polityce Cookies.