Typ produktu
ŚRODEK SPOŻYWCZY
Kod EAN
8716900570469
O produkcie
Dieta kompletna, hiperkaloryczna (1,5 kcal/ml), bogatoresztkowa, w postaci napoju mlecznego, do leczenia żywieniowego drogą przewodu pokarmowego. Źródłem białka jest kazeina, źródłem węglowodanów wolno wchłaniane maltodekstryny i sacharoza. Zawiera wyłącznie tłuszcze LCT. Mieszanina błonnika (6 rodzajów błonnika o odpowiednich proporcjach włókien rozpuszczalnych i nierozpuszczalnych) reguluje pracę jelit. Klinicznie wolna od laktozy. Bezglutenowa.Dawkowanie
Doustnie. Uzupełnienie diety: 1-4 opakowania dziennie (300-1200 kcal). Kompletna dieta: 5-7 opakowań dziennie (1500-2100 kcal). Zaleca się pić powoli (1 opakowanie od 30 min do 1 h) między posiłkami, najlepiej po schłodzeniu.Wskazania
Zapobieganie lub leczenie niedożywienia w przypadkach takich jak: choroby nowotworowe, przed zabiegami operacyjnymi i po nich, brak apetytu o różnej etiologii (dzieci, osoby w wieku podeszłym), zaburzenia żucia i połykania, mukowiscydoza, okres rekonwalescencji, jadłowstręt psychiczny. Szczególnie polecana w przypadku długoterminowego stosowania preparatów odżywczych ze względu na podobieństwo do diety naturalnej.Przeciwwskazania
Alergia na białka mleka krowiego, galaktozemia i fruktozemia. Pacjenci wymagający diety bezresztkowej. Nie podawać dożylnie. Nie stosować u dzieci poniżej 3 rż. U dzieci w wieku 3-6 lat podawać jedynie jako uzupełnienie diety.Skład
100 ml diety zawiera: 6 g białka, 18,4 g węglowodanów (w tym 7 g cukrów prostych i dwucukrów, <0,025 g laktozy), 5,8 g tłuszczów (w tym 0,6 g nasyconych kwasów tłuszczowych), 2,3 g błonnika, 89 mg sodu, 159 mg potasu, 86 mg chlorków, 91 mg wapnia, 77 mg fosforu, 24 mg magnezu, 2,4 mg żelaza, 1,8 mg cynku, 270 µg miedzi, 0,5 mg manganu, 0,15 mg fluoru, 15 µg molibdenu, 8,6 µg selenu, 10 µg chromu, 20 µg jodu, 123 µg RE witaminy A, 0,3 mg karotenoidów, 1,1 µg witaminy D, 1,9 mg α-TE witaminy E, 8 µg witaminy K, 0,23 mg witaminy B1, 0,24 mg witaminy B2, 2,7 mg NE niacyny, 0,8 mg kwasu pantotenowego, 0,26 mg witaminy B6, 40 µg kwasu foliowego, 0,32 µg witaminy B12, 6 µg biotyny, 15 mg witaminy C i 55 mg choliny. Osmolarność 455 mOsmol/l. Wartość energetyczna 630 kJ/150 kcal.Ważne informacje
Zalecenia dla alergikówZboża zawierające gluten - Nie zawiera
Mleko - Zawiera
Soja - Zawiera
Adres producenta/dystrybutora
ul. Bobrowiecka 8 00-728 Warszawa [email protected]Oceń ten produkt jako pierwszy.

Przeglądaj wpisy powiązane z produktem Nutridrink Multi Fibre
Katar u niemowlaka ze względu na niedojrzałość jego układu oddechowego oraz niewykształconą odporność to częsty problem. Niemowlęta nie potrafią samodzielnie oczyścić nosa, co dodatkowo sprawia, że katar może prowadzić do trudności w oddychaniu, karmieniu oraz spaniu. Niegroźny katar może być również przyczyną wielu powikłań i generować poważniejsze komplikacje zdrowotne. Jak leczyć katar u niemowlaka i chronić go przed jego skutkami?
Objawy anemii u niemowlaka to m.in. osłabienie, apatia oraz bladość skóry i błon śluzowych. Niedokrwistość u noworodków i niemowląt ma wiele przyczyn. Ryzyko jej wystąpienia zwiększa chociażby anemia u kobiety ciężarnej, przedwczesny poród czy też zbyt szybkie zaciśnięcie pępowiny po urodzeniu. Jakie inne czynniki mogą powodować anemię u niemowląt? Jak leczyć niedokrwistość u tak małych dzieci?
Zdrowy sposób odżywiania wpływa na przebieg ciąży, rozwój dziecka i stan zdrowia przyszłej mamy. Które składniki odżywcze są szczególnie istotne w okresie starania się o potomstwo? Czego unikać będąc w ciąży? Czy zalecana jest obecnie specjalna dieta dla mamy karmiącej?
Odpowiednie odżywienie organizmu w istotny sposób wpływa na efektywność leczenia i samopoczucie pacjenta. Jakie inne korzyści może przynieść żywność specjalnego przeznaczenia medycznego? Po jakie posiłki można sięgnąć przy chorobie nowotworowej, a które wybrać przy schorzeniach neurologicznych?
Niedożywienie to powszechny problem, dotyczący przede wszystkim osób starszych, hospitalizowanych oraz pacjentów cierpiących na chorobę nowotworową. Wprowadzenie żywności medycznej do leczenia poprawia stan chorego, przyspiesza jego powrót do zdrowia oraz chroni przed rozwojem groźnych powikłań. Co jeść w chorobie? Czym jest żywienie medyczne?
Polityka cookies
Używamy plików cookies w celu dostosowania zawartości serwisu do Twoich preferencji. Więcej informacji znajdziesz w naszej naszej Polityce Cookies.
PreferencjePoniżej możesz zmienić ustawienia plików cookies. Korzystanie przez nas i naszych partnerów z opcjonalnych plików cookie, w tym analitycznych i marketingowych, wymaga Twojej zgody. Więcej informacji o poszczególnych kategoriach plików cookie, które stosujemy w serwisie, znajdziesz poniżej.Jeśli chcesz zaakceptować wszystkie pliki cookie, kliknij „Zaakceptuj wszystkie”. Jeśli chcesz, żebyśmy stosowali tylko niezbędne pliki cookie, kliknij „Potwierdź swój wybór”. Aby zmienić preferencje plików cookie, przesuń suwak przy wybranej kategorii. Masz dostęp do swoich ustawień i możesz je zmienić w dowolnym czasie.Korzystanie z plików cookie wiąże się z przetwarzaniem danych osobowych dotyczących Twojej aktywności w serwisie. Szczegółowe informacje o sposobie, w jaki my i nasi partnerzy używamy plików cookie oraz przetwarzamy Twoje dane, a także o przysługujących Ci prawach, znajdziesz w naszej Polityce Cookies oraz naszej Polityce Cookies.- Tytuł
- Duration
- Rodzaj