O produkcie
Baton Nutramil Complex Protein to wysokoenergetyczny produkt obfitujący w białko, który zawiera niezbędne składniki odżywcze, takie jak białka, węglowodany, tłuszcze, witaminy, mikro- i makroelementy. Może być używany jako element codziennej diety lub jako uzupełnienie żywieniowe. Ten produkt został specjalnie stworzony do zaspokojenia zwiększonego zapotrzebowania na białko w określonych sytuacjach, takich jak niedożywienie lub ryzyko wystąpienia niedożywienia związanego z chorobami, takimi jak nowotwory, rozległe oparzenia lub anoreksja. Może być również pomocny podczas okresów rehabilitacji i rekonwalescencji.
Dawkowanie
1-2 batony na dobę jako uzupełnienie diety, o ile lekarz nie zaleci inaczej.
Skład
32% białka mleka, syrop glukozowy, 17% polewa z mlecznej czekolady (cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, miazga kakaowa, emulgator – lecytyny (sojowe); naturalny aromat waniliowy), olej roślinny (rzepakowy), L-leucyna, fruktooligosacharydy, polidekstroza, substancja utrzymująca wilgoć – glicerol; aromaty, węglan wapnia, cytrynian sodu, chlorek sodu, sole potasowe kwasu ortofosforowego, emulgator – lecytyny (sojowe); PureWay-C® (kwas L-askorbinowy – wit. C, bioflawonoidy cytrusowe), tlenek magnezu, octan DL-alfa-tokoferylu – wit. E, glukonian cynku, nikotynamid – niacyna, glukonian manganu, cholekalcyferol – wit. D, D-pantotenian wapnia – kwas pantotenowy, selenian(IV) sodu, palmitynian retinylu – wit. A, chlorowodorek pirydoksyny – wit. B6, rybo_awina, chlorowodorek tiaminy – tiamina, filochinon (fitomenadion) – wit. K, kwas foliowy (kwas pteroilomonoglutaminowy) – folian, molibdenian(VI) sodu, chlorek chromu(III) i jego heksahydrat, jodek potasu, D-biotyna – biotyna. Wyprodukowano w zakładzie wykorzystującym składniki pochodzące z jaj, orzechów, orzeszków ziemnych (arachidowych), zbóż zawierających gluten, nasion sezamu.
Informacja żywieniowa 60 g / 1 baton
Wartość energetyczna 995 kJ/ 237 kcal
Tłuszcz 9,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3,2 g
Węglowodany 19,8 g
w tym cukry 12,6 g
Błonnik 2,2 g
Białko 16,8 g
L-leucyna 3 g
Sól 0,25 g
Witamina A (µg RE) 164,4 µg
Witamina D 5,2 µg
Witamina K 15,6 µg
Witamina C 42 mg
Tiamina 0,4 mg
Rybo awig 0,52 mg
Witamina B6 0,52 mg
Niacyna (mg NE) 4,2 mg
Kwas foliowy 49,2 µg
Kwas pantotenowy 1,6 mg
Biotyna 11,4 µg
Witamina E (mg a-TE) 4,2 mg
Sód 98,4 mg
Chlorki 76,8 mg
Potas 192 mg
Wapń 328,8 mg
Fosfor 151,2 mg
Magnez 39,6 mg
Cynk 2,3 mg
Jod 23,4 µg
Selen 7,8 µg
Mangan 0,4 mg
Chromg 6 µg
Molibden 31,2 µg
* RWS - referencyjna wartość spożycia.