Typ produktu
ŚRODEK SPOŻYWCZY
Kod EAN
8712400748131
O produkcie
Dodatkowe źródło białka dla pacjentów, u których naturalna dieta nie pokrywa zapotrzebowania na białko. Może być dodawany zarówno do słodkich, jak i pikantnych potraw, lub napojów. Nie zawiera glutenu.
Sposób użycia
Używać wyłącznie miarki załączonej do opakowania.
Umyć ręce. Używać czystych naczyń. Upewnić się, że wieczko puszki jest czyste. Wymieszać wymaganą ilość proszku z wystarczającą ilością zimnego płynu do uzyskania jednorodnej konsystencji. Wymieszać z potrawą lub napojem. Przygotowaną porcję pokarmu spożyć w ciągu 2 godzin. Niewykorzystaną pozostałość wyrzucić.
Dawkowanie
Stosować jako uzupełnienie diety, zgodnie z zaleceniami lekarza bądź dietetyka.
1 płaska miarka = 2,5 g proszku = 2,2 g białka
Wskazania
Protifar może być dodatkowym żródłem białka w przypadkach takich, jak:
- oparzenia,
- zaburzenia gojenia ran,
- odleżyny,
- nadmierna utrata białka z organizmu.
Przeciwwskazania
Nie jest przeznaczony do stosowania pozajelitowego.
Nie stosować u pacjentów z galaktozemią.
Nie stosować u dzieci w wieku poniżej 3 lat.
Skład
Koncentrat białek mleka krowiego, emulgator (lecytyna sojowa).
100g produktu zawiera:
- wartość energetyczna: 1560kJ/368kcal;
- tłuszcz 1,6g, w tym kwasy nasycone 1,2g; węglowodany 1,2g, w tym cukry 1,2g; błonnik 0g; białko 87,2g;
- sód (Na) 110mg, potas (K) 140mg, chlor (Cl) 80mg, wapn (Ca) 1350mg, fosfor (P) 700mg, magnez (Mg) <=20mg.
Ostrzeżenia i środki ostrożności
Stosować pod nadzorem lekarza.
Produkt nieodpowiedni do stosowania jako jedyne źródło pożywienia.
Przechowywać w szczelnie zamkniętej puszce w chłodnym, suchym miejscu.
Nie przechowywać w lodówce.
Po otwarciu przechowywać w szczelnie zamkniętej puszce, w chłodnym, suchym miejscu ( nie w lodówce ) i zużyć w ciągu jednego miesiąca od pierwszego otwarcia puszki.
Adres producenta/dystrybutora
ul. Bobrowiecka 8 00-728 Warszawa [email protected]Oceń ten produkt jako pierwszy.

Przeglądaj wpisy powiązane z produktem Protifar
Odpowiednie odżywienie organizmu w istotny sposób wpływa na efektywność leczenia i samopoczucie pacjenta. Jakie inne korzyści może przynieść żywność specjalnego przeznaczenia medycznego? Po jakie posiłki można sięgnąć przy chorobie nowotworowej, a które wybrać przy schorzeniach neurologicznych?
Niedożywienie to powszechny problem, dotyczący przede wszystkim osób starszych, hospitalizowanych oraz pacjentów cierpiących na chorobę nowotworową. Wprowadzenie żywności medycznej do leczenia poprawia stan chorego, przyspiesza jego powrót do zdrowia oraz chroni przed rozwojem groźnych powikłań. Co jeść w chorobie? Czym jest żywienie medyczne?
- ENSURE smak waniliowy, 400 g76,32 zł
Polityka cookies
Używamy plików cookies w celu dostosowania zawartości serwisu do Twoich preferencji. Więcej informacji znajdziesz w naszej naszej Polityce Cookies.
PreferencjePoniżej możesz zmienić ustawienia plików cookies. Korzystanie przez nas i naszych partnerów z opcjonalnych plików cookie, w tym analitycznych i marketingowych, wymaga Twojej zgody. Więcej informacji o poszczególnych kategoriach plików cookie, które stosujemy w serwisie, znajdziesz poniżej.Jeśli chcesz zaakceptować wszystkie pliki cookie, kliknij „Zaakceptuj wszystkie”. Jeśli chcesz, żebyśmy stosowali tylko niezbędne pliki cookie, kliknij „Potwierdź swój wybór”. Aby zmienić preferencje plików cookie, przesuń suwak przy wybranej kategorii. Masz dostęp do swoich ustawień i możesz je zmienić w dowolnym czasie.Korzystanie z plików cookie wiąże się z przetwarzaniem danych osobowych dotyczących Twojej aktywności w serwisie. Szczegółowe informacje o sposobie, w jaki my i nasi partnerzy używamy plików cookie oraz przetwarzamy Twoje dane, a także o przysługujących Ci prawach, znajdziesz w naszej Polityce Cookies oraz naszej Polityce Cookies.- Tytuł
- Duration
- Rodzaj