Nutridrink Protein, o smaku owoców leśnych, 4 x 125 ml

Marka: Nutridrink

43,09 zł
Produkt dostępny

Typ produktu

ŚRODEK SPOŻYWCZY

Kod EAN

8716900570353

O produkcie

Nutridrink Protein to wyjątkowy produkt o wysokiej zawartości białka i energii, stworzony z myślą o osobach wymagających szczególnego wsparcia żywieniowego. Stanowi żywność specjalnego przeznaczenia medycznego, dedykowaną dla osób z niedożywieniem lub zagrożeniem niedożywieniem związanym z chorobą, szczególnie dla pacjentów o zwiększonym zapotrzebowaniu na białko.


Preparat Nutridrink Protein w pojemności 125 ml to płynny źródło energii i białka, stworzone z myślą o wygodnym spożyciu. Jego unikalna kompozycja obejmuje obfite ilości białka oraz wszystkich niezbędnych składników odżywczych – tłuszcze, węglowodany, witaminy i minerały – w odpowiednich proporcjach. Co niezwykłe, pomimo niewielkiej objętości (125 ml), dostarcza znaczną ilość energii oraz wszystkie istotne dla zdrowia składniki. Dzięki płynnej formie i niewielkiemu pojemnikowi, jego podawanie jest komfortowe. Stanowi doskonałe uzupełnienie standardowej diety chorej osoby, może być spożywany między posiłkami lub zastąpić sam posiłek.

opinie
Ten produkt nie posiada jeszcze żadnych opinii.
Oceń ten produkt jako pierwszy.
Nutridrink Protein, o smaku owoców leśnych, 4 x 125 ml o smaku owoców leśnych, 4 x 125 ml
Nutridrink Protein, o smaku owoców leśnych, 4 x 125 ml
o smaku owoców leśnych, 4 x 125 ml
43,09 zł
Twoja ocena

Przeglądaj wpisy powiązane z produktem

Jak wybrać żywność specjalnego przeznaczenia medycznego?
żywność specjalnego przeznaczenia medycznego
Jak wybrać żywność specjalnego przeznaczenia medycznego?

Odpowiednie odżywienie organizmu w istotny sposób wpływa na efektywność leczenia i samopoczucie pacjenta. Jakie inne korzyści może przynieść żywność specjalnego przeznaczenia medycznego? Po jakie posiłki można sięgnąć przy chorobie nowotworowej, a które wybrać przy schorzeniach neurologicznych?

magnez
żywność specjalnego przeznaczenia medycznego
Żywienie medyczne - czym jest terapia żywieniowa i jaką pełni rolę w procesie leczenia?

Niedożywienie to powszechny problem, dotyczący przede wszystkim osób starszych, hospitalizowanych oraz pacjentów cierpiących na chorobę nowotworową. Wprowadzenie żywności medycznej do leczenia poprawia stan chorego, przyspiesza jego powrót do zdrowia oraz chroni przed rozwojem groźnych powikłań. Co jeść w chorobie? Czym jest żywienie medyczne?