Fantomalt jest stosowany w diecie pacjentów z niedoborem energii lub zwiększonym zapotrzebowaniem na energię, szczególnie w przypadku: zaburzeń trawienia i wchłaniania białek i/lub tłuszczów, niewydolności wątroby oraz problemów z trawieniem i wchłanianiem laktozy lub sacharozy.
Sposób użycia
Umyć ręce i używać czystych naczyń.
Upewnić się, że wieczko puszki jest czyste.
Wymieszać wymaganą ilość proszku z odpowiednią ilością chłodnego płynu, aby uzyskać gładką pastę.
Dodać do potrawy lub napoju. Spożyć przygotowaną porcję w ciągu 2 godzin. Niewykorzystane resztki wyrzucić.
Korzystać wyłącznie z miarki dołączonej do opakowania.
Dawkowanie
Stosować jako dodatek do diety według zaleceń lekarza lub dietetyka.
1 płaska miarka = 5 g proszku = 19 kcal
Wskazania
problemy z trawieniem i wchłanianiem białek i/lub tłuszczów,
niewydolność wątroby,
trudności w trawieniu i wchłanianiu laktozy lub sacharozy.
Skład
Wartości odżywcze w 100g: Wartość energetyczna 1630 kJ / 384 kcal, Tłuszcz 0 g, w tym - kwasy tłuszczowe nasycone 0 g, Węglowodany 96 g w tym cukry (maltodekstryna) 6 g, polisacharydy 90 g, laktoza 0 g; Błonnik 0 g, Białko 0 g, Sól 0 g, Sód 2 mg, Osmolarność (roztwór 10%) 97 mOsmol/l.
*RWS- Referencyjne Wartości Spożycia.
Adres producenta/dystrybutora
ul. Bobrowiecka 8
00-728 Warszawa
Kod EAN
8712400748179
Opinie klientów na temat produktu Fantomalt, proszek, 400 g
Ten produkt nie posiada jeszcze żadnych opinii. Oceń ten produkt jako pierwszy.
Fantomalt, proszek, 400 g
proszek, 400 g
47,70 zł
Przydatne wpisy związane z Fantomalt, proszek, 400 g
Odpowiednie odżywienie organizmu w istotny sposób wpływa na efektywność leczenia i samopoczucie pacjenta. Jakie inne korzyści może przynieść żywność specjalnego przeznaczenia medycznego? Po jakie posiłki można sięgnąć przy chorobie nowotworowej, a które wybrać przy schorzeniach neurologicznych?
Niedożywienie to powszechny problem, dotyczący przede wszystkim osób starszych, hospitalizowanych oraz pacjentów cierpiących na chorobę nowotworową. Wprowadzenie żywności medycznej do leczenia poprawia stan chorego, przyspiesza jego powrót do zdrowia oraz chroni przed rozwojem groźnych powikłań. Co jeść w chorobie? Czym jest żywienie medyczne?
Używamy plików cookies w celu dostosowania zawartości serwisu do Twoich preferencji. Więcej informacji znajdziesz w naszej naszej Polityce Cookies.
Preferencje
Poniżej możesz zmienić ustawienia plików cookies. Korzystanie przez nas i naszych partnerów z opcjonalnych plików cookie, w tym analitycznych i marketingowych, wymaga Twojej zgody. Więcej informacji o poszczególnych kategoriach plików cookie, które stosujemy w serwisie, znajdziesz poniżej.
Jeśli chcesz zaakceptować wszystkie pliki cookie, kliknij „Zaakceptuj wszystkie”. Jeśli chcesz, żebyśmy stosowali tylko niezbędne pliki cookie, kliknij „Potwierdź swój wybór”. Aby zmienić preferencje plików cookie, przesuń suwak przy wybranej kategorii. Masz dostęp do swoich ustawień i możesz je zmienić w dowolnym czasie.
Korzystanie z plików cookie wiąże się z przetwarzaniem danych osobowych dotyczących Twojej aktywności w serwisie. Szczegółowe informacje o sposobie, w jaki my i nasi partnerzy używamy plików cookie oraz przetwarzamy Twoje dane, a także o przysługujących Ci prawach, znajdziesz w naszej Polityce Cookies oraz naszej Polityce Cookies.