Algi morskie uważane są za naturalne źródło jodu. Jod pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego oraz w utrzymaniu prawidłowych funkcji poznawczych. Jod przyczynia się również do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego, pomaga w prawidłowej produkcji hormonów tarczycy i właściwym funkcjonowaniu tarczycy, a także wspiera zdrową skórę. Kelp, czyli morszczyn pęcherzykowaty jest pomocny w kontrolowaniu wagi. Wspomaga trawienie, może zwiększać uczucie sytości oraz pomaga zmniejszyć masę ciała. Ascophyllum, czyli workoliść członowaty przyczynia się do zmniejszenia wchłaniania tłuszczów, wspiera regularne wypróżnianie. Dodatkowo pomaga w utrzymaniu zdrowej skóry, jej struktury, nawilżenia i jędrności.
Produkt odpowiedni dla wegan i wegetarian, bez glutenu, bez laktozy i bez soi.
Sposób użycia
1 kapsułka w trakcie lub po posiłku popijając wodą.
- w tym naturalnie występujący jod – 40,00 µg (27%*)
Ostrzeżenia i środki ostrożności
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Nie stosować w przypadku uczulenia na którykolwiek ze składników. Produkt dla dorosłych. Spożywanie produktu przez kobiety w ciąży i karmiące piersią tylko pod nadzorem lekarza.
Chronić przed światłem. Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w temperaturze pokojowej, w suchym miejscu, w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Ważne informacje
Pamiętaj, że suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Zróżnicowany sposób żywienia i prawidłowy tryb życia ma bowiem kluczowe znaczenie dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka.
Nie należy przekraczać zalecanej dziennej dawki preparatu. Nie należy go również stosować w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek jego składnik.
Preparat przechowuj w miejscu niedostępnym dla dzieci.
Od odpowiedniego poziomu jodu w organizmie zależy prawidłowe funkcjonowanie tarczycy. Zarówno zbyt niski, jak i zbyt wysoki poziom tego pierwiastka może zaburzać pracę gruczołu. Czy należy suplementować jod przy niedoczynności tarczycy? Do jakich chorób tarczycy może prowadzić nadmiar jodu?
Używamy plików cookies w celu dostosowania zawartości serwisu do Twoich preferencji. Więcej informacji znajdziesz w naszej naszej Polityce Cookies.
Preferencje
Poniżej możesz zmienić ustawienia plików cookies. Korzystanie przez nas i naszych partnerów z opcjonalnych plików cookie, w tym analitycznych i marketingowych, wymaga Twojej zgody. Więcej informacji o poszczególnych kategoriach plików cookie, które stosujemy w serwisie, znajdziesz poniżej.
Jeśli chcesz zaakceptować wszystkie pliki cookie, kliknij „Zaakceptuj wszystkie”. Jeśli chcesz, żebyśmy stosowali tylko niezbędne pliki cookie, kliknij „Potwierdź swój wybór”. Aby zmienić preferencje plików cookie, przesuń suwak przy wybranej kategorii. Masz dostęp do swoich ustawień i możesz je zmienić w dowolnym czasie.
Korzystanie z plików cookie wiąże się z przetwarzaniem danych osobowych dotyczących Twojej aktywności w serwisie. Szczegółowe informacje o sposobie, w jaki my i nasi partnerzy używamy plików cookie oraz przetwarzamy Twoje dane, a także o przysługujących Ci prawach, znajdziesz w naszej Polityce Cookies oraz naszej Polityce Cookies.