O produkcie
Aloes, zaliczany do rodziny Asphodelaceae (wcześniej znanej jako Liliaceae), jest rośliną wieloletnią o soczystych, zielonych liściach. Pochodzi z suchych obszarów Ameryki Południowej, choć występuje także w Afryce, Azji i Europie. Podobnie jak kaktusy, aloes należy do sukulentów, roślin przystosowanych do życia w warunkach o ograniczonym dostępie do wody. Charakterystyczną cechą aloesu są trójkątne liście o mięsistej konsystencji i ząbkowanych krawędziach. Roślina ta jest bogata w składniki korzystne dla organizmu ludzkiego, takie jak witaminy, minerały, cukry, enzymy, kwasy salicylowe i aminokwasy. Dlatego znalazła szerokie zastosowanie w przemyśle spożywczym oraz jako składnik suplementów diety i produktów ziołowych. Aloes posiada właściwości łagodzące stany zapalne, wspiera procesy trawienne, wspomaga gojenie ran oraz poprawia stan skóry.
Zalecane dzienne spożycie
60 ml (4 łyżki stołowe) dziennie, najlepiej na 1 godzinę przed posiłkiem
Składniki
Sok z miąższu liści aloesu zwyczajnego (Aloe vera) 99,91% – wyprodukowano z zagęszczonego soku z aloesu, regulator kwasowości: kwas cytrynowy.
Ważne informacje
Pamiętaj, że suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Zróżnicowany sposób żywienia i prawidłowy tryb życia ma bowiem kluczowe znaczenie dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka.
Nie należy przekraczać zalecanej dziennej dawki preparatu. Nie należy go również stosować w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek jego składnik.
Preparat przechowuj w miejscu niedostępnym dla dzieci.