O produkcie
Wpływ owoców czarnego bzu na zdrowie Korzystne dla zdrowia właściwości owoców czarnego bzu Sambucus nigra znane są od pokoleń. Owoce czarnego bzu mają korzystny wpływ na organizm w okresach wymagających wsparcia odporności np. jesienno-zimowych. Wykazują właściwości antyoksydacyjne, wspomagając naturalne funkcje układu odpornościowego. Aby zachować korzystne właściwości czarnego bzu konieczne jest ich umiejętne przetworzenie i podanie w odpowiedniej formie*.
Witaminy A, C, D, B6, cynk, kwas foliowy, miedź i selen, pomagają w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego. Dodatkowo witamina C, cynk, miedź i selen pomagają w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym.
* Nie należy spożywać nieprzetworzonych owoców czarnego bzu lub produktów z czarnego bzu z niepewnych źródeł.
Składniki
SKŁADNIK 3 łyżeczki (15ml) %RWS*
Sok z owoców bzu czarnego 5,7 g** –
Witamina D 15 µg 300%
Witamina C 218 mg 273%
Witamina B6 2,1 mg 150%
Kwas foliowy 300 µg 150%
Cynk 22,5 mg 225%
Miedź 1,5 mg 150%
Witamina A 125 µg 16%
Selen 150 µg 273%
*RWS – % referencyjnej wartości spożycia
**ekwiwalent ok. 8,1 g owoców bzu czarnego
Ważne informacje
Pamiętaj, że suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Zróżnicowany sposób żywienia i prawidłowy tryb życia ma bowiem kluczowe znaczenie dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka.
Nie należy przekraczać zalecanej dziennej dawki preparatu. Nie należy go również stosować w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek jego składnik.
Preparat przechowuj w miejscu niedostępnym dla dzieci.