Typ produktu
ŚRODEK SPOŻYWCZY
Kod EAN
8716900579141
O produkcie
Nutridrink Juice Style jest produktem wysokoenergetycznym do stosowania jako uzupełnienie diety. Żywność specjalnego przeznaczenia medycznego. Do postępowania dietetycznego w niedożywieniu związanym z chorobą.
Sposób użycia
• Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu.
• Dobrze wstrząsnąć przed użyciem.
• Produkt gotowy do spożycia, przeznaczony do picia.
• Najlepiej podawać schłodzony.
• Po pierwszym otwarciu opakowania produkt przechowywać w zamkniętej butelce, w lodówce, maksymalnie do 24 godzin.
Dawkowanie
1-3 butelek na dobę jako uzupełnienie diety, o ile lekarz lub dietetyk nie zaleci inaczej.
Skład
woda, syrop glukozowy, maltodekstryna, izolat białek serwatkowych (z mleka krowiego), cukier, aromat, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), chlorek choliny, chlorek wapnia, kwas L-askorbinowy, barwnik (antocyjany), chlorek potasu, mleczan żelaza(II), chlorek sodu, chlorek magnezu, siarczan cynku, octan DL-alfa-tokoferolu, barwnik (karmel amoniakalno-siarczynowy), glukonian miedzi(II), D-pantotenian wapnia, nikotynamid, chlorowodorek tiaminy, palmitynian retinylu, siarczan manganu, fluorek sodu, chlorowodorek pirydoksyny, ryboflawina, kwas pteroilomonoglutaminowy, chlorek chromu (III), jodek potasu, fitomenadion, molibdenian(VI) sodu, selenian(IV) sodu, D-biotyna, cholekalcyferol, cyjanokobalamina.
Produkt bezglutenowy. Nie zawiera laktozy. Produkt poddany obróbce UHT. Produkt pakowany w atmosferze ochronnej.
Ważne informacje
• Ostrzeżenie: Produkt nie jest przeznaczony do stosowania pozajelitowego.
• Stosować pod nadzorem lekarza.
• Produkt odpowiedni do stosowania jako jedyne źródło pożywienia.
• Nie stosować u dzieci w wieku poniżej 3 lat.
• Stosować ostrożnie u dzieci w wieku 3-6 lat.
• Nie stosować u pacjentów z galaktozemią.
Adres producenta/dystrybutora
ul. Bobrowiecka 8 00-728 Warszawa [email protected]Oceń ten produkt jako pierwszy.

Przeglądaj wpisy powiązane z produktem Nutridrink Juice style
Odpowiednie odżywienie organizmu w istotny sposób wpływa na efektywność leczenia i samopoczucie pacjenta. Jakie inne korzyści może przynieść żywność specjalnego przeznaczenia medycznego? Po jakie posiłki można sięgnąć przy chorobie nowotworowej, a które wybrać przy schorzeniach neurologicznych?
Niedożywienie to powszechny problem, dotyczący przede wszystkim osób starszych, hospitalizowanych oraz pacjentów cierpiących na chorobę nowotworową. Wprowadzenie żywności medycznej do leczenia poprawia stan chorego, przyspiesza jego powrót do zdrowia oraz chroni przed rozwojem groźnych powikłań. Co jeść w chorobie? Czym jest żywienie medyczne?
Polityka cookies
Używamy plików cookies w celu dostosowania zawartości serwisu do Twoich preferencji. Więcej informacji znajdziesz w naszej naszej Polityce Cookies.
PreferencjePoniżej możesz zmienić ustawienia plików cookies. Korzystanie przez nas i naszych partnerów z opcjonalnych plików cookie, w tym analitycznych i marketingowych, wymaga Twojej zgody. Więcej informacji o poszczególnych kategoriach plików cookie, które stosujemy w serwisie, znajdziesz poniżej.Jeśli chcesz zaakceptować wszystkie pliki cookie, kliknij „Zaakceptuj wszystkie”. Jeśli chcesz, żebyśmy stosowali tylko niezbędne pliki cookie, kliknij „Potwierdź swój wybór”. Aby zmienić preferencje plików cookie, przesuń suwak przy wybranej kategorii. Masz dostęp do swoich ustawień i możesz je zmienić w dowolnym czasie.Korzystanie z plików cookie wiąże się z przetwarzaniem danych osobowych dotyczących Twojej aktywności w serwisie. Szczegółowe informacje o sposobie, w jaki my i nasi partnerzy używamy plików cookie oraz przetwarzamy Twoje dane, a także o przysługujących Ci prawach, znajdziesz w naszej Polityce Cookies oraz naszej Polityce Cookies.- Tytuł
- Duration
- Rodzaj