Żurawina 100% , sok ze składnikami uzupełniającymi codzienną dietę, 490 ml

Typ produktu
ŚRODEK SPOŻYWCZY
Kod EAN
5907078675671
O produkcie
Naturalny 100% sok z żurawiny otrzymywany jest poprzez bezpośrednie wyciskanie owoców żurawiny (Vaccinium macrocaropon). Charakteryzuje się kwaśnym, lekko cierpkim smakiem. Sok z żurawiny jest doskonałym składnikiem codziennej diety. Sok można rozcieńczyć wodą lub innym sokiem i osłodzić miodem.Skład
100% sok z owoców żurawiny wielkoowocowej (Vaccinium macrocaropon). Wartość odżywcza 100 ml soku: wartość energetyczna - 125 kJ/30 kcal, tłuszcz - 0 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g, węglowodany - 7,0 g, w tym cukry - 5,1 g, błonnik - 0,8 g, białko - 0 g, sól - 0 g.Adres producenta/dystrybutora
ul. Mokronoska 8, 52-407 Wrocław, [email protected]Oceń ten produkt jako pierwszy.

Przeglądaj wpisy powiązane z produktem Żurawina 100% sok z owoców
Dzika róża cieszy się ogromną popularnością już od czasów starożytnych. Ceniona za swoje walory smakowe, prozdrowotne, zapachowe i kosmetyczne była bardzo szeroko wykorzystywana. Tak też zostało do dzisiaj. Owoce dzikiej róży są ważnym surowcem farmaceutycznym, który ogólnie wzmacnia organizm, ale nie tylko. Jak wykorzystywana jest dzika róża, jakie ma ona potwierdzone właściwości prozdrowotne?
Katechiny to naturalne substancje pozyskiwane ze świata roślin. Cechują je silnie antyoksydacyjne właściwości, które spowalniają starzenie się komórek. Bogatym źródłem katechin jest zielona herbata, czekolada, czerwone wino. Gdzie jeszcze występują katechiny? Jakie wykazują działanie? Czym charakteryzują się katechiny w zielonej herbacie?
Świat roślin kryje w sobie bogactwo związków, korzystnie wpływających na zdrowie. Jednym z nich jest bohaterka dzisiejszego wpisu – apigenina. Ceniona ze względu na swoje działanie antyoksydacyjne apigenina ułatwia zasypianie, wspiera nastrój i pamięć, a nawet stymuluje wzrost włosów. Jakie są właściwości apigeniny i na co pomaga ten związek? Jak ją dawkować? I czy apigenina powoduje skutki uboczne?
Flawonole to grupa związków należących do flawonoidów, które są naturalnymi przeciwutleniaczami. Wśród nich na szczególną uwagę zasługuje kwercetyna, stosowana w profilaktyce i leczeniu wielu schorzeń, której przypisuje się również wysoki potencjał w zapobieganiu chorobom nowotworowym.
Flawony, takie jak apigenina czy luteolina, występują w wielu warzywach, roślinach i napojach. Są to związki charakteryzujące się stosunkowo wysoką stabilnością. W kontekście zdrowia człowieka, istotne jest przede wszystkim ich działanie przeciwzapalne i przeciwutleniające. Czym są flawony? Które produkty spożywcze są szczególnie bogate w te związki?
- Skrzyp APTEO zioła ze składnikami wspomagającymi kondycję włosów, skóry, paznokci, 30 sasz. x 1,5 g5,30 zł
Polityka cookies
Używamy plików cookies w celu dostosowania zawartości serwisu do Twoich preferencji. Więcej informacji znajdziesz w naszej naszej Polityce Cookies.
PreferencjePoniżej możesz zmienić ustawienia plików cookies. Korzystanie przez nas i naszych partnerów z opcjonalnych plików cookie, w tym analitycznych i marketingowych, wymaga Twojej zgody. Więcej informacji o poszczególnych kategoriach plików cookie, które stosujemy w serwisie, znajdziesz poniżej.Jeśli chcesz zaakceptować wszystkie pliki cookie, kliknij „Zaakceptuj wszystkie”. Jeśli chcesz, żebyśmy stosowali tylko niezbędne pliki cookie, kliknij „Potwierdź swój wybór”. Aby zmienić preferencje plików cookie, przesuń suwak przy wybranej kategorii. Masz dostęp do swoich ustawień i możesz je zmienić w dowolnym czasie.Korzystanie z plików cookie wiąże się z przetwarzaniem danych osobowych dotyczących Twojej aktywności w serwisie. Szczegółowe informacje o sposobie, w jaki my i nasi partnerzy używamy plików cookie oraz przetwarzamy Twoje dane, a także o przysługujących Ci prawach, znajdziesz w naszej Polityce Cookies oraz naszej Polityce Cookies.- Tytuł
- Duration
- Rodzaj