RECOMED, proszek o smaku waniliowym, 6 x 65 g

47,90 zł
Produkt dostępny

Typ produktu

ŚRODEK SPOŻYWCZY

Kod EAN

5907368877426

O produkcie

Produkt dietetyczny specjalnego przeznaczenia medycznego, RecoMed, stanowi kompleksowe źródło odżywienia dostosowane do potrzeb organizmu osób rekonwalescujących po chorobach, operacjach, a także dla osób niedożywionych lub wyniszczonych. Zawiera on wszystkie niezbędne składniki odżywcze, takie jak białko, węglowodany, tłuszcze, błonnik pokarmowy, witaminy i minerały.


Dzięki swojej skoncentrowanej formie, produkt ten łatwo jest podawany i nie obciąża dodatkowo organizmu osoby chorej. Białko użyte w produkcie to wysokiej jakości koncentrat białka serwatkowego (WPC) o wartości biologicznej BV 104. Dodatkowo, skład aminokwasowy białka został zoptymalizowany poprzez dodatek aminokwasów w proporcjach niezbędnych do osiągnięcia optymalnej wartości odżywczej białka, uwzględniając zalecenia Światowej Organizacji Zdrowia (WHO) dotyczące dziennej dawki aminokwasów egzogennych (EAA)

opinie
Ten produkt nie posiada jeszcze żadnych opinii.
Oceń ten produkt jako pierwszy.
RECOMED, proszek o smaku waniliowym, 6 x 65 g proszek o smaku waniliowym, 6 x 65 g
RECOMED, proszek o smaku waniliowym, 6 x 65 g
proszek o smaku waniliowym, 6 x 65 g
47,90 zł
Twoja ocena

Przeglądaj wpisy powiązane z produktem

Jak wybrać żywność specjalnego przeznaczenia medycznego?
żywność specjalnego przeznaczenia medycznego
Jak wybrać żywność specjalnego przeznaczenia medycznego?

Odpowiednie odżywienie organizmu w istotny sposób wpływa na efektywność leczenia i samopoczucie pacjenta. Jakie inne korzyści może przynieść żywność specjalnego przeznaczenia medycznego? Po jakie posiłki można sięgnąć przy chorobie nowotworowej, a które wybrać przy schorzeniach neurologicznych?

magnez
żywność specjalnego przeznaczenia medycznego
Żywienie medyczne - czym jest terapia żywieniowa i jaką pełni rolę w procesie leczenia?

Niedożywienie to powszechny problem, dotyczący przede wszystkim osób starszych, hospitalizowanych oraz pacjentów cierpiących na chorobę nowotworową. Wprowadzenie żywności medycznej do leczenia poprawia stan chorego, przyspiesza jego powrót do zdrowia oraz chroni przed rozwojem groźnych powikłań. Co jeść w chorobie? Czym jest żywienie medyczne?