Typ produktu

ŚRODEK SPOŻYWCZY

Kod EAN

8716900572784

O produkcie

NUTRICIA Souvenaid to płynny preparat o waniliowym smaku, wzbogacony o kompleks witamin i minerałów. Jest to propozycja dla tych, którzy pragną uzupełnić swoją codzienną dietę o te istotne składniki. Skład Souvenaid zawiera:

Witamina C: Wspiera układ odpornościowy, a także promuje produkcję kolagenu, który ma znaczenie dla funkcjonowania naczyń krwionośnych, kości, dziąseł, skóry, zębów i chrząstek. Dodatkowo, pełni rolę w prawidłowym działaniu układu nerwowego.

Potas: Przyczynia się do właściwego funkcjonowania układu odpornościowego i mięśni, a także pomaga utrzymać właściwe ciśnienie krwi.

Wapń: Jest kluczowy dla krzepliwości krwi, funkcjonowania mięśni i metabolizmu energetycznego. Ponadto, wpływa na przewodnictwo nerwowe.

Magnez: Przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia, utrzymania równowagi elektrolitowej oraz poprawnego działania mięśni, układu nerwowego i normalnych funkcji psychologicznych. Dodatkowo, ma wpływ na zdrowe kości i zęby.

opinie
Ten produkt nie posiada jeszcze żadnych opinii.
Oceń ten produkt jako pierwszy.
Souvenaid, płyn o smaku waniliowym, 4 x 125 ml płyn o smaku waniliowym, 4 x 125 ml
Souvenaid, płyn o smaku waniliowym, 4 x 125 ml
płyn o smaku waniliowym, 4 x 125 ml
71,96 zł
Twoja ocena

Przeglądaj wpisy powiązane z produktem Souvenaid

Jak wybrać żywność specjalnego przeznaczenia medycznego?
żywność specjalnego przeznaczenia medycznego
Jak wybrać żywność specjalnego przeznaczenia medycznego?

Odpowiednie odżywienie organizmu w istotny sposób wpływa na efektywność leczenia i samopoczucie pacjenta. Jakie inne korzyści może przynieść żywność specjalnego przeznaczenia medycznego? Po jakie posiłki można sięgnąć przy chorobie nowotworowej, a które wybrać przy schorzeniach neurologicznych?

magnez
żywność specjalnego przeznaczenia medycznego
Żywienie medyczne - czym jest terapia żywieniowa i jaką pełni rolę w procesie leczenia?

Niedożywienie to powszechny problem, dotyczący przede wszystkim osób starszych, hospitalizowanych oraz pacjentów cierpiących na chorobę nowotworową. Wprowadzenie żywności medycznej do leczenia poprawia stan chorego, przyspiesza jego powrót do zdrowia oraz chroni przed rozwojem groźnych powikłań. Co jeść w chorobie? Czym jest żywienie medyczne?