O produkcie
Armolipid to innowacyjny produkt, który dzięki swoim aktywnym składnikom umożliwia opóźnienie lub rezygnację z przyjmowania leków obniżających poziom cholesterolu. Składniki zawarte w Armolipid zapewniają naturalną ochronę układu sercowo-naczyniowego.
Fermentowany czerwony ryż jest bogatym źródłem monakoliny, naturalnej substancji zaliczanej do grupy statyn, które pomagają w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu.
Polikosanol, kolejny składnik preparatu, to mieszanina naturalnych alkoholi tłuszczowych występujących w roślinach, takich jak trzcina cukrowa, otręby ryżowe i wosk pszczeli. Zawarte w nim składniki wspomagają zdrowy poziom cholesterolu.
Dodatkowo, Armolipid dostarcza odpowiednią dawkę kwasu foliowego, który pomaga w utrzymaniu prawidłowego metabolizmu homocysteiny.
Astaksantyna, obecna w produkcie, jest substancją pochodzenia roślinnego, syntetyzowaną przez mikroalgi Haematococcus pluvialis. Wszystkie te składniki działają synergicznie, aby wspierać zdrowie serca i układu krążenia.
Składniki
Stabilizatory: fosforan diwapniowy , celuloza mikrokrystaliczna; Ryż fermentowany przez czerwone drożdże (Monascus purpureus) - zawartość monakoliny 1,5%; Astaksantyna otrzymywana z mikroalg (Haematococcus pluvialis Flotow, plecha) - zawartość astaksantyny 2,5% (hydrolizowana żelatyna , oleożywica , sacharoza , skrobia kukurydziana , przeciwutleniacze (palmitynian askorbylu, tokoferole) , astaksantyna); Polikosanol otrzymywany z Saccharum officinarum - zawartość polikosanolu 90%; Substancje przeciwzbrylające: sole magnez owe kwasów tłuszczowych , mono - i diglicerydy kwasów tłuszczowych, dwutlenek krzemu; Koenzym Q10; Kwas pteroilomonoglutaminowy (kwas foliowy).
1 tabletka zawiera:
czerwony fermentowany ryż: 160 mg, co odpowiada zawartości monakolin: 2,8 mg, bogata w astaksantynę oleożywica z alg Haematococcus pluvialis: 20 mg, co odpowiada zawartości astaksantyny: 0,5 mg polikosanol: 10 mg, kwas foliowy: 200 µg,* koenzym Q10: 2,0 mg.
* odpowiada 100% Referencyjnej Wartości Spożycia dla kwasu foliowego.