Typ produktu

ŚRODEK SPOŻYWCZY

Kod EAN

7613036944922

O produkcie

NESTLE RESOURCE PROTEIN to specjalistyczny preparat odżywczy o waniliowym smaku, przeznaczony dla osób zwiększonym zapotrzebowaniem na białko. Rola właściwego odżywiania się w czasie choroby jest kluczowa. Żywność medyczna stanowi ważne wsparcie w walce z chorobą. Odpowiednia ilość białka i energii skutecznie wspiera proces leczenia, zwiększając szansę na szybki powrót do zdrowia.


Resource Protein zawiera wysoką zawartość pełnowartościowego białka, z którego 30% energii pochodzi z białka, a 25% to białko serwatkowe o najwyższej strawności i wartości odżywczej.


Każda butelka dostarcza 18,8 g białka, co odpowiada 9,4 g na 100 ml produktu. W swoim składzie, podobnie jak standardowe produkty, preparaty Resource Protein zawierają białko (30%), tłuszcz (25%), węglowodany (45%) oraz witaminy i składniki mineralne. Jednakże proporcje składników zostały celowo dostosowane do potrzeb pacjentów, do których są kierowane.
opinie
Ten produkt nie posiada jeszcze żadnych opinii.
Oceń ten produkt jako pierwszy.
Resource Protein, waniliowy, 4 x 200 ml waniliowy, 4 x 200 ml
Resource Protein, waniliowy, 4 x 200 ml
waniliowy, 4 x 200 ml
42,85 zł
Twoja ocena

Przeglądaj wpisy powiązane z produktem

Jak wybrać żywność specjalnego przeznaczenia medycznego?
żywność specjalnego przeznaczenia medycznego
Jak wybrać żywność specjalnego przeznaczenia medycznego?

Odpowiednie odżywienie organizmu w istotny sposób wpływa na efektywność leczenia i samopoczucie pacjenta. Jakie inne korzyści może przynieść żywność specjalnego przeznaczenia medycznego? Po jakie posiłki można sięgnąć przy chorobie nowotworowej, a które wybrać przy schorzeniach neurologicznych?

magnez
żywność specjalnego przeznaczenia medycznego
Żywienie medyczne - czym jest terapia żywieniowa i jaką pełni rolę w procesie leczenia?

Niedożywienie to powszechny problem, dotyczący przede wszystkim osób starszych, hospitalizowanych oraz pacjentów cierpiących na chorobę nowotworową. Wprowadzenie żywności medycznej do leczenia poprawia stan chorego, przyspiesza jego powrót do zdrowia oraz chroni przed rozwojem groźnych powikłań. Co jeść w chorobie? Czym jest żywienie medyczne?