Typ produktu
ŚRODEK SPOŻYWCZY
Kod EAN
8716900583247
O produkcie
Żywność specjalnego przeznaczenia medycznego. Preparat wysokobiałkowy, wysokoenergetyczny, zawierający argininę, cynk i antyoksydanty. Produkt bezglutenowy.Dawkowanie
Doustnie: stosować 1-3 butelki dziennie przez minimum 21 dni. Sposób podania. Dobrze wstrząsnąć przed użyciem. Preparat gotowy do spożycia, przeznaczony do picia. Najlepiej podawać schłodzony. Pić powoli. Po pierwszym otwarciu opakowania preparat przechowywać w zamkniętej butelce, w lodówce, maksymalnie do 24 h. Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu.Wskazania
Do postepowania dietetycznego w przypadku odleżyn i innych trudno gojących ran.Przeciwwskazania
Alergia na białka mleka krowiego, soję. Nie stosować u dzieci w wieku poniżej 3 lat.Skład
Płyn o smaku czekoladowym. 100 ml preparatu zawiera: 3,5 g tłuszczu (w tym: 0,5 g kwasów nasyconych), 14,5 g węglowodanów (w tym: 7,1 g cukru, 1,7 g laktozy), <0,5 g błonnika, 8,8 g białka (w tym 1,52 g L-arginina), 0,13 g soli, 119 µg witaminy A, 1,3 µg witaminy D, 19 mg witaminy E w postaci α-TE, 10 µg witaminy K, 0,28 mg tiaminy, 0,63 mg ryboflawiny, 1,5 mg niacyny, 1 mg kwasu pantonenowego, 0,65 mg witaminy B6, 100 µg kwasu foliowego, 0,79 µg witaminy B12, 7,5 µg biotyny, 125 mg witaminy C, 50 mg sodu, 150 mg potasu, 80 mg chlorku, 225 mg wapnia, 182 mg fosforu, 42 mg magnezu, 3 mg żelaza, 4,5 mg cynku, 0,68 mg miedzi, 1,3 mg manganu, 0,19 mg fluoru, 19 µg molibdenu, 32 µg selenu, 13 µg chromu, 25 µg jodu; 0,75 mg karotenoidów, 69 mg choliny. Osmolarność 490 mOsmol/l. Wartość energetyczna 100 ml: 520 kJ (124 kcal). Preparat zawiera białka mleka krowiego, soję. Płyn o smaku truskawkowym. 100 ml preparatu zawiera: 3,5 g tłuszczu (w tym: 0,5 g kwasów nasyconych), 14,5 g węglowodanów (w tym: 7,1 g cukru, 1,7 g laktozy), <0,5 g błonnika, 8,8 g białka (w tym 1,51 g L-arginina), 0,13 g soli, 119 µg witaminy A, 1,3 µg witaminy D, 19 mg witaminy E w postaci α-TE, 10 µg witaminy K, 0,28 mg tiaminy, 0,63 mg ryboflawiny, 1,4 mg niacyny, 1 mg kwasu pantonenowego, 0,65 mg witaminy B6, 100 µg kwasu foliowego, 0,79 µg witaminy B12, 7,5 µg biotyny, 125 mg witaminy C, 50 mg sodu, 150 mg potasu, 80 mg chlorku, 225 mg wapnia, 182 mg fosforu, 42 mg magnezu, 3 mg żelaza, 4,5 mg cynku, 0,68 mg miedzi, 1,3 mg manganu, 0,19 mg fluoru, 19 µg molibdenu, 32 µg selenu, 13 µg chromu, 25 µg jodu; 0,75 mg karotenoidów, 69 mg choliny. Osmolarność 500 mOsmol/l. Wartość energetyczna 100 ml: 520 kJ (124 kcal). Barwnik: kwas karminowy. Preparat zawiera białka mleka krowiego, soję. Płyn o smaku waniliowym. 100 ml preparatu zawiera: 3,5 g tłuszczu (w tym: 0,5 g kwasów nasyconych), 14,5 g węglowodanów (w tym: 7,1 g cukru, 1,7 g laktozy), <0,5 g błonnika, 8,8 g białka (w tym 1,51 g L-arginina), 0,13 g soli, 119 µg witaminy A, 1,3 µg witaminy D, 19 mg witaminy E w postaci α-TE, 10 µg witaminy K, 0,28 mg tiaminy, 0,63 mg ryboflawiny, 1,4 mg niacyny, 1 mg kwasu pantonenowego, 0,65 mg witaminy B6, 100 µg kwasu foliowego, 0,79 µg witaminy B12, 7,5 µg biotyny, 125 mg witaminy C, 50 mg sodu, 150 mg potasu, 80 mg chlorku, 225 mg wapnia, 182 mg fosforu, 42 mg magnezu, 3 mg żelaza, 4,5 mg cynku, 0,68 mg miedzi, 1,3 mg manganu, 0,19 mg fluoru, 19 µg molibdenu, 32 µg selenu, 13 µg chromu, 25 µg jodu; 0,75 mg karotenoidów, 69 mg choliny. Osmolarność 500 mOsmol/l. Wartość energetyczna 100 ml: 520 kJ (124 kcal). Preparat zawiera białka mleka krowiego, soję.Ostrzeżenia i środki ostrożności
Preparat nie jest przeznaczony do stosowania pozajelitowego. Nie zaleca się stosować u pacjentów krytycznie chorych. Stosować ostrożnie u dzieci w wieku 3-17 lat. Nie aplikować bezpośrednio na rany. Preparat nieodpowiedni do stosowania jako jedyne źródło pożywienia. Do stosowania pod nadzorem lekarza.Ważne informacje
Zalecenia dla alergikówZboża zawierające gluten - Nie zawiera
Mleko - Zawiera
Soja - Zawiera
Adres producenta/dystrybutora
ul. Bobrowiecka 8 00-728 Warszawa [email protected]Oceń ten produkt jako pierwszy.

Przeglądaj wpisy powiązane z produktem Nutridrink Skin Repair
Odpowiednie odżywienie organizmu w istotny sposób wpływa na efektywność leczenia i samopoczucie pacjenta. Jakie inne korzyści może przynieść żywność specjalnego przeznaczenia medycznego? Po jakie posiłki można sięgnąć przy chorobie nowotworowej, a które wybrać przy schorzeniach neurologicznych?
Niedożywienie to powszechny problem, dotyczący przede wszystkim osób starszych, hospitalizowanych oraz pacjentów cierpiących na chorobę nowotworową. Wprowadzenie żywności medycznej do leczenia poprawia stan chorego, przyspiesza jego powrót do zdrowia oraz chroni przed rozwojem groźnych powikłań. Co jeść w chorobie? Czym jest żywienie medyczne?
Polityka cookies
Używamy plików cookies w celu dostosowania zawartości serwisu do Twoich preferencji. Więcej informacji znajdziesz w naszej naszej Polityce Cookies.
PreferencjePoniżej możesz zmienić ustawienia plików cookies. Korzystanie przez nas i naszych partnerów z opcjonalnych plików cookie, w tym analitycznych i marketingowych, wymaga Twojej zgody. Więcej informacji o poszczególnych kategoriach plików cookie, które stosujemy w serwisie, znajdziesz poniżej.Jeśli chcesz zaakceptować wszystkie pliki cookie, kliknij „Zaakceptuj wszystkie”. Jeśli chcesz, żebyśmy stosowali tylko niezbędne pliki cookie, kliknij „Potwierdź swój wybór”. Aby zmienić preferencje plików cookie, przesuń suwak przy wybranej kategorii. Masz dostęp do swoich ustawień i możesz je zmienić w dowolnym czasie.Korzystanie z plików cookie wiąże się z przetwarzaniem danych osobowych dotyczących Twojej aktywności w serwisie. Szczegółowe informacje o sposobie, w jaki my i nasi partnerzy używamy plików cookie oraz przetwarzamy Twoje dane, a także o przysługujących Ci prawach, znajdziesz w naszej Polityce Cookies oraz naszej Polityce Cookies.- Tytuł
- Duration
- Rodzaj