Nutridrink , o smaku waniliowym, 4 x 125 ml KRÓTKA DATA 22.10.2025

Marka: Nutridrink

33,02 zł
Produkt dostępny

Typ produktu

ŚRODEK SPOŻYWCZY

Kod EAN

8716900570445

O produkcie

Preparat do enteralnego żywienia klinicznego chorych wymagających diety hiperkalorycznej i ubogoresztkowej. Zawiera białko mleka krowiego, kwasy tłuszczowe, łatwo przyswajalne cukry, witaminy i składniki mineralne. Preparat został przygotowany w sposób zapewniający dobre trawienie, wchłanianie i wykorzystanie zawartych składników, nie zawiera laktozy i glutenu. Dostarcza organizmowi dodatkowej porcji energii oraz wszystkich niezbędnych składników odżywczych skomponowanych w odpowiednich proporcjach. Preparat jest przydatny zarówno w długotrwałym leczeniu, jak i przejściowo w okresie adaptacyjnym przewodu pokarmowego do podjęcia prawidłowej funkcji. 100 ml preparatu dostarcza 150 kcal, osmolarność: 455 mosmol/l.
opinie
Ten produkt nie posiada jeszcze żadnych opinii.
Oceń ten produkt jako pierwszy.
Nutridrink , o smaku waniliowym, 4 x 125 ml KRÓTKA DATA 22.10.2025 o smaku waniliowym, 4 x 125 ml KRÓTKA DATA 22.10.2025
Nutridrink , o smaku waniliowym, 4 x 125 ml KRÓTKA DATA 22.10.2025
o smaku waniliowym, 4 x 125 ml KRÓTKA DATA 22.10.2025
33,02 zł
Twoja ocena

Przeglądaj wpisy powiązane z produktem Nutridrink

Jak wybrać żywność specjalnego przeznaczenia medycznego?
żywność specjalnego przeznaczenia medycznego
Jak wybrać żywność specjalnego przeznaczenia medycznego?

Odpowiednie odżywienie organizmu w istotny sposób wpływa na efektywność leczenia i samopoczucie pacjenta. Jakie inne korzyści może przynieść żywność specjalnego przeznaczenia medycznego? Po jakie posiłki można sięgnąć przy chorobie nowotworowej, a które wybrać przy schorzeniach neurologicznych?

magnez
żywność specjalnego przeznaczenia medycznego
Żywienie medyczne - czym jest terapia żywieniowa i jaką pełni rolę w procesie leczenia?

Niedożywienie to powszechny problem, dotyczący przede wszystkim osób starszych, hospitalizowanych oraz pacjentów cierpiących na chorobę nowotworową. Wprowadzenie żywności medycznej do leczenia poprawia stan chorego, przyspiesza jego powrót do zdrowia oraz chroni przed rozwojem groźnych powikłań. Co jeść w chorobie? Czym jest żywienie medyczne?