O produkcie
Olej z wiesiołka jest wytwarzany z nasion wiesiołka za pomocą metody tłoczenia na zimno, a cechuje się delikatnym smakiem i zapachem. Może on służyć jako składnik do przygotowywania sałatek i surówek, a także jako dodatek do dań mięsnych i rybnych podawanych na zimno.
Olej z wiesiołka jest bogaty w tłuszcze nienasycone, w tym kwasy omega-6, takie jak kwas linolowy (LA) i kwas gamma-linolenowy (GLA). Spożywanie 10 g LA dziennie, co znajduje się w oleju z wiesiołka, może pomóc w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi. Zastępowanie tłuszczów nasyconych tłuszczami nienasyconymi, w tym jedno- i wielonienasyconymi kwasami tłuszczowymi, jest korzystne dla zdrowia. Ważne jest, aby utrzymywać zbilansowaną dietę i zdrowy styl życia w celu zachowania dobrego zdrowia.
Olej z wiesiołka, który został otrzymany metodą tłoczenia na zimno, nie powinien być podgrzewany ani używany do smażenia potraw.
Przeznaczenie
Preparat ten został stworzony z myślą o osobach dorosłych, jako uzupełnienie codziennej diety w kwasy omega-6, w tym kwas linolowy i kwas gamma-linolenowy, oraz witaminy A i F.
Zalecane dzienne spożycie
Zalecana dzienna dawka dla dorosłych wynosi 2,5 ml oleju z wiesiołka, najlepiej spożywanego podczas posiłku. Ważne jest, aby nie przekraczać zalecanej dawki na dobę.
Składniki
Olej z nasion wiesiołka tłoczony na zimno (99,3%), octan DL-alfa-tokoferylu (witamina E), palmitynian retinylu (witamina A).
Ostrzeżenia i środki ostrożności
Przechowuj w suchym i ciemnym miejscu, w temperaturze pokojowej.
Ważne informacje
Pamiętaj, że suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Zróżnicowany sposób żywienia i prawidłowy tryb życia ma bowiem kluczowe znaczenie dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Nie należy przekraczać zalecanej dziennej dawki preparatu. Nie należy go również stosować w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek jego składnik. Preparat przechowuj w miejscu niedostępnym dla dzieci.