Typ produktu

ŚRODEK SPOŻYWCZY

Kod EAN

5902150282372

O produkcie

Erytrytol stanowi naturalną alternatywę dla cukru, charakteryzującą się niską kalorycznością. Jego subtelny, słodki smak zbliżony do cukru sprawia, że jest chętnie używany w pieczeniu i gotowaniu, przyczyniając się do obniżenia kaloryczności przygotowywanych potraw. Dodatkowo, erytrytol przyczynia się do zapobiegania próchnicy. Co istotne, po spożyciu szybko opuszcza organizm. Jest to składnik bezpieczny dla diabetyków, a jego wyjątkową cechą jest brak działania przeczyszczającego, nawet przy dużych ilościach spożycia.


Erytrytol to doskonała alternatywa dla cukru, uzyskiwana poprzez naturalny proces fermentacji owoców. W przeciwieństwie do wielu popularnych słodzików, charakteryzuje się on zdrowymi właściwościami. Jest bezpieczny dla poziomu glukozy we krwi, gdyż organizm nie trawi go enzymatycznie. Dzięki temu nie wpływa na wydzielanie insuliny oraz nie ma wpływu na poziom cholesterolu czy trójglicerydów. W związku z tym, jest idealnym wyborem dla osób cierpiących na cukrzycę oraz zaburzenia metaboliczne.


Jedną z głównych zalet erytrytolu jest jego wpływ na zdrowie jamy ustnej. Bakterie odpowiedzialne za próchnicę nie mogą strawić tej substancji, co przyczynia się do redukcji ryzyka powstawania próchnicy. Ponadto, erytrytol nie powoduje podrażnień układu pokarmowego, ponieważ jest szybko wchłaniany w jelicie cienkim. Badania nie wykazały negatywnych skutków stosowania erytrytolu, co potwierdza jego bezpieczeństwo nawet przy długotrwałym użytkowaniu.

opinie
Ten produkt nie posiada jeszcze żadnych opinii.
Oceń ten produkt jako pierwszy.
Intenson Erytrytol, słodzik, 250 g słodzik, 250 g
Intenson Erytrytol, słodzik, 250 g
słodzik, 250 g
11,72 zł
Twoja ocena

Przeglądaj wpisy powiązane z produktem

Dieta cukrzycowa – co wolno, a czego nie? Produkty z niskim indeksem glikemicznym
cukrzyca
Dieta cukrzycowa – co wolno, a czego nie? Produkty z niskim indeksem glikemicznym

Dieta diabetyka nie różni się znacząco od sposobu odżywiania zalecanego osobom niechorującym na cukrzycę. Ma jednak pewne ograniczenia, o których warto pamiętać. Czego nie można jeść przy cukrzycy? Jakie produkty warto ograniczyć? Czym jest indeks glikemiczny, a czym ładunek glikemiczny?

Cukrzyca u dzieci - objawy, przyczyny. Jak sprawdzić czy dziecko ma cukrzycę?
dziecko
Cukrzyca u dzieci - objawy, przyczyny. Jak sprawdzić czy dziecko ma cukrzycę?

Podwyższona glukoza u dziecka może świadczyć o rozwoju cukrzycy. Czy jest to choroba uleczalna? Jakie są objawy cukrzycy u dzieci? Jak leczy się cukrzycę u dzieci?

magnez
wysoki poziom curku we krwii
Cukrzyca - co to za choroba? Objawy, diagnostyka, leczenie cukrzycy.

 Cukrzyca dotyka coraz większej ilości ludzi na całym świecie. Jest najczęstszą przyczyną zawału serca, udaru mózgu, ślepoty oraz niewydolności nerek. Jakie są objawy cukrzycy? Który hormon obniża poziom cukru we krwi? I wreszcie - jak zapobiegać cukrzycy i czy jest to możliwe w przypadku każdego jej rodzaju?