Lek Syrop z lipy, bzu czarnego, wierzby i dziewanny przeznaczony jest do tradycyjnego zastosowania w wymienionych przypadkach, a jego efektywność opiera się jedynie na długotrwałym stosowaniu i zdobytem doświadczeniu.
Tradycyjnie, syrop z lipy i bzu czarnego stosuje się jako łagodne wsparcie w łagodzeniu niewysokiej gorączki w przypadku przeziębienia. Dodatkowo, może być stosowany wspomagająco w przypadku stanów zapalnych górnych dróg oddechowych, które objawiają się kaszlem, gorączką i bólem gardła.
Dawkowanie
5 ml syropu od 3 do 4 razy na dobę.
Skład
100 g syropu zawiera: 10 g wyciągu płynnego (1:1,46) z: Verbascum spp., flos (kwiat dziewanny) / Tilia spp., flos (kwiat lipy) / Salix spp., cortex (kora wierzby) / Sambucus nigra L., flos (kwiat bzu czarnego) (2,5/3,0/1,5/3,0). Ekstrahent: etanol 60 % (V/V). Zawartość etanolu w produkcie nie więcej niż 5,1% (m/m). Substancja pomocnicza o znanym działaniu: sacharoza (3,9 g w 5 ml syropu).
Używamy plików cookies w celu dostosowania zawartości serwisu do Twoich preferencji. Więcej informacji znajdziesz w naszej naszej Polityce Cookies.
Preferencje
Poniżej możesz zmienić ustawienia plików cookies. Korzystanie przez nas i naszych partnerów z opcjonalnych plików cookie, w tym analitycznych i marketingowych, wymaga Twojej zgody. Więcej informacji o poszczególnych kategoriach plików cookie, które stosujemy w serwisie, znajdziesz poniżej.
Jeśli chcesz zaakceptować wszystkie pliki cookie, kliknij „Zaakceptuj wszystkie”. Jeśli chcesz, żebyśmy stosowali tylko niezbędne pliki cookie, kliknij „Potwierdź swój wybór”. Aby zmienić preferencje plików cookie, przesuń suwak przy wybranej kategorii. Masz dostęp do swoich ustawień i możesz je zmienić w dowolnym czasie.
Korzystanie z plików cookie wiąże się z przetwarzaniem danych osobowych dotyczących Twojej aktywności w serwisie. Szczegółowe informacje o sposobie, w jaki my i nasi partnerzy używamy plików cookie oraz przetwarzamy Twoje dane, a także o przysługujących Ci prawach, znajdziesz w naszej Polityce Cookies oraz naszej Polityce Cookies.