O produkcie
HYALMAS zawiera kwas hialuronowy o pochodzeniu biotechnologicznym i masie cząsteczkowej = 1500kDa oraz witaminę C – składniki niezbędne dla prawidłowej struktury i funkcjonowania ścięgien, więzadeł i stawów. Odżywia i chroni je, ułatwia ich działanie, udoskonala ruch i zmniejsza występowanie stanów zapalnych oraz bólu.
Zawiera kwas hialuronowy (HA)
Jest naturalnym składnikiem występującym w wielu tkankach organizmu:
- Skóra
- Tkanka chrzęstna
- Maź stawowa
- Ścięgna
- Pępowina
- Ciało szkliste (oko)
Budowa
Glikozoaminoglikan o dużej masie cząsteczkowej złożony z dwucukrów (kwas D-glukoronowy i N-acetylo-D-glukozamina). Występują w formie sieci, dzięki czemu wykazują zwiększona zdolność do zatrzymywania wody zwiększając lepkość i elastyczność. W wodzie kwas hialuronowy ulega jonizacji, przekształcając się w hialuronian (związek dostępny w sprzedaży).
Rezultaty działania HA
- Nadaje ścięgnom elastyczność i funkcjonalność
- Sprzyja syntezie HA, umożliwiając ślizganie się ścięgien po guzowatości kości
- Działa jako element sprzyjający integralności i funkcji więzadeł
- Ułatwia ruch stawów dzięki swojej lepkości
- Zmniejsza stan zapalny
Zalecane dzienne spożycie
1 saszetka dziennie lub zgodnie z zaleceniami lekarza.
Zawartość 1 torebki Hyalmas wsypać do szklanki, dodać 150 ml wody, wymieszać i wypić.