O produkcie
ENTEROLACTIS® Plus zawiera żywe bakterie szczepu L. casei DG® (Lacticaseibacillus paracasei DG® I-1572, DSM 34154), które charakteryzują się wysoką przeżywalnością i zdolnością do przylegania (adhezji) do komórek błony śluzowej jelit. Dzięki tym właściwościom bakterie te skutecznie przechodzą przez górne odcinki przewodu pokarmowego, docierając do jelita grubego, gdzie wspierają rozwój korzystnej mikroflory jelitowej.
W rezultacie, L. casei DG® korzystnie wpływa na mikrobiotę jelitową, zwiększając liczbę pożytecznych bakterii i jednocześnie redukując liczbę szkodliwych mikroorganizmów. Szczep L. casei DG® jest unikalny i opatentowany, a jego depozyt znajduje się w Instytucie Pasteura w Paryżu, w kolekcji CNCM (Colletion National de Cultures de Microorganismes) pod numerem CNCM I-1572. ENTEROLACTIS® Plus jest odpowiedni do stosowania u dorosłych i dzieci powyżej 6. roku życia, zwłaszcza podczas i po antybiotykoterapii, w leczeniu biegunek o podłożu wirusowym i bakteryjnym, a także w odbudowie naturalnej mikroflory jelitowej oraz wsparciu układu odpornościowego. Produkt nie zawiera glutenu ani laktozy, co czyni go odpowiednim również dla wegan.
Zalecane dzienne spożycie
Dorośli oraz dzieci powyżej 6. roku życia: 1 kapsułka dziennie, popijając wodą, najlepiej przyjmować na czczo.
Składniki
L. casei DG® (Lacticaseibacillus paracasei DG® I-1572, DSM 34154), nie mniej niż 24 miliardy CFU, hydroksypropylometyloceluloza (otoczka kapsułki), barwnik: węglan wapnia (E170), substancje przeciwzbrylające: dwutlenek krzemu; sole magnezowe kwasów tłuszczowych.
Ważne informacje
Pamiętaj, że suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Zróżnicowany sposób żywienia i prawidłowy tryb życia ma bowiem kluczowe znaczenie dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka.
Nie należy przekraczać zalecanej dziennej dawki preparatu. Nie należy go również stosować w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek jego składnik.
Preparat przechowuj w miejscu niedostępnym dla dzieci.