O produkcie
Naturalny sok z imbiru, kurkumy i cytryny z dodatkiem witaminy C jest wsparciem dla układu odpornościowego i układu pokarmowego. Zawiera cenny cynk, korzystnie oddziałujący na zdrowie włosów, skóry i paznokci, oraz wspierający prawidłowy metabolizm kwasów tłuszczowych. Ten sok powstaje przez bezpośrednie tłoczenie kłączy imbiru lekarskiego (Zingiber officinale), kurkumy (Curcuma longa) i owoców cytryny zwyczajnej (Citrus limon).
Jego intensywny pomarańczowy kolor i charakterystyczny, pikantny smak stanowią o jego wyjątkowości. Imbir lekarski wzmacnia funkcje układu odpornościowego i sprzyja prawidłowemu trawieniu. Kurkuma wspiera zdrowie dróg oddechowych i płuc, oferując także swoje właściwości antyoksydacyjne. Cynk odgrywa istotną rolę w podtrzymywaniu zdrowego układu odpornościowego, chroniąc komórki przed stresem oksydacyjnym i zapewniając prawidłowy metabolizm kwasów tłuszczowych.
Dodatkowo, cynk korzystnie wpływa na zdrowe kości, włosy, skórę i paznokcie.
Zalecane dzienne spożycie
Dorośli i dzieci powyżej 6. roku życia: 60ml (4 łyżki stołowe - łyżka stołowa odpowiada 15ml) dziennie.
Składniki
Sok z kłączy imbiru lekarskiego (Zingiber officinale), sok z kłączy kurkumy (Curcuma longa), sok z owoców cytryny zwyczajnej (Citrus limon), glukonian cynku.