O produkcie
Olej z wiesiołka zawiera ponad 80 % wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, z czego ok. 65-80 % to kwas linolenowy, a ok. 8-15 % to kwas gamma-linolenowy.
Allergika - Krem z olejem z wiesiołka 20 % MED reguluje gospodarkę wodną skóry. Redukuje zapalenia, swędzenie skóry. Allergika - Krem z olejem z wiesiołka 20% MED sprawdził się szczególnie dobrze w leczeniu objawów atopowego zapalenia skóry, które charakteryzuje się egzemą, uciążliwym swędzeniem i utrzymującym się stanem zapalnym. Ze względu na swoje właściwości nawilżające, Allergika - Krem z olejem z wiesiołka 20 % MED może być stosowany również w leczeniu suchych dermatoz.
Allergika - Krem z olejem z wiesiołka 20 % MED zawiera 20 % oleju z wiesiołka i dlatego jest szczególnie zalecany w przypadku atopowego zapalenia skóry.
Allergika - Krem z olejem z wiesiołka 20 % MED koi skórę i zapewnia intensywne nawilżenie, nie zawiera kortyzonu
Emulsja typu woda w oleju / procentowa zawartość lipidów 41 %
Allergika - Krem z olejem z wiesiołka 20 % MED wzmacnia barierę ochronną skóry i redukuje stany zapalne.
Gliceryna (5 %) działa intensywnie nawilżająco poprzez wiązanie wody w warstwie rogowej naskórka.
Olej z wiesiołka i gliceryna są niezwykle przyjazne dla skóry, nawet dla bardzo wrażliwej skóry osób cierpiących na atopowe zapalenie skóry.
Badania kliniczne wykazały, że egzema i jej objawy uległy złagodzeniu średnio o 50 %.
Działanie barierowe Allergika - Krem z olejem z wiesiołka 20 % MED na skórę
Przed: uszkodzona bariera ochronna skóry, utrata wilgoci
Po: wilgoć pozostaje w skórze, bariera ochronna skóry zostaje wzmocniona, stany zapalne i swędzenie zostają zredukowane
Sposób użycia
Nakładać cienką warstwę kilka razy dziennie, czystymi palcami na dotknięte zmianami obszary skóry dłoni, ramion, nóg, ciała, delikatnie wmasowując. Nie stosować na sączącą się egzemę.
Skład
woda, olej z nasion wiesiołka dwuletniego, wazelina, gliceryna, uwodorniony olej rycynowy, izostearynian glicerolu, ozokeryt, oleinian poliglicerolu-3, siarczan magnezu, tokoferol, kwas p-anyżowy, cytrynian uwodornionych glicerydów palmowych, kwas cytrynowy