O produkcie
Sok imbirowo-cytrynowy z witaminą C powstaje wprost poprzez wyciśnięcie soku z korzeni imbiru oraz owoców cytryny. Imbir, roślina odnajdująca się najlepiej w wilgotnym i ciepłym klimacie, to źródło licznych cennych makroelementów, takich jak magnez, fosfor i potas. Korzeń imbiru zdobył uznanie ze względu na swoje wielostronne właściwości, w tym działanie przeciwzapalne, co sprawia, że znajduje zastosowanie m.in. w leczeniu zapalnych schorzeń stawów i oskrzeli. Ponadto, wpływa korzystnie na proces trawienia oraz wspomaga wydzielanie żółci.
Imbir cieszy się również uznaniem w prewencji choroby lokomocyjnej, pomagając w łagodzeniu nudności. Co więcej, wykazuje on działanie przeciwbólowe, przeciwmigrenowe, przeciwwirusowe, przeciwbakteryjne oraz przeciwgrzybicze. Znajduje też zastosowanie w regulacji poziomu cholesterolu, przyczyniając się do ochrony przed miażdżycą. Badania potwierdzają jego zdolność do neutralizacji wolnych rodników.
Nasz sok imbirowo-cytrynowy z witaminą C to harmonijne połączenie starannie pasteryzowanych soków z korzeni imbiru lekarskiego (Zingiber officinale) oraz owoców cytryny zwyczajnej (Citrus limon), wzbogacone o witaminę C. To zbawienne zestawienie działa na wzmacnianie Twojej odporności w sposób wyjątkowy. Dodatkowo, witamina C wspiera pracę układu nerwowego, chroni komórki przed skutkami stresu oksydacyjnego oraz sprzyja zdrowej produkcji kolagenu. Jej obecność przyczynia się również do zmniejszenia uczucia zmęczenia, dając Ci większą energię do codziennych działań.
Składniki
Pasteryzowany sok z kłączy imbiru lekarskiego (Zingiber officinale), pasteryzowany sok z owoców cytryny zwyczajnej (Citrus limon), kwas L-askorbinowy (witamina C).